Jautienos sumuštinis su žolelėmis ir avokadų užtepėle
Vaizdas nuotraukoje gali skirtis nuo galutinio rezultato, bet skonis puikus!
Ingredientai
- Jautienos nugarinė: 1 kg
- Bazilikai: 2 valgomieji šaukštai, sukapoto
- Petražolės: 2 valgomieji šaukštai, sukapotų
- Čiobreliai: 2 valgomieji šaukštai, sukapotų
- Alyvuogių aliejus: 1/4 stiklinės
- Sūris: 6 riekelės
- Penkių grūdų duona: 12 riekelių
- Jūros druska ir pipirai
- Salotų lapai: 1, nuplautas
- Pomidorai: 2, supjaustyti riekelėmis
- Raudonieji svogūnai: 1, plonai supjaustytas***
- Avokadų užtepėlė
- Grietinė: 1/2 stiklinės, neriebios
- Avokadai: 2, susmulkinti
Gaminimo eiga
- Išmuškite jautienos kepsnį ir supjaustykite į dalis. Sumaišykite žoleles su alyvų aliejumi, jūros druska ir pipirais. Patepkite kepsnius šiuo mišiniu.
- Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės liepsnos ir iškepkite kepsnį, kiekvieną pusę pakepdami po minutes, kol apskrus tiek, kiek jums patinka. Uždėkite po riekelę sūrio ant kiekvieno kepsnio. Nuimkite nuo liepsnos, uždenkite folija ir palikite minučių.
- Avokadų užtepėlė: sumaišykite avokadus su grietine, užberkite pipirų.
- Paskrudinkite duoną ir sudėliokite sumuštinį įdėdami salotą, kepsnį, pomidorą, svogūną ir avokadų užtepėlės.
Pabaigai…
Tiksliai matuokite ingredientus, kad užtikrintumėte patiekalo konsistenciją.