Karštos krevetės graikiškai

Karštos krevetės graikiškai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Nuotraukoje matote patiekalą iš apačioje nurodytų ingredientų.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 35 minutes
Patiekalas Patiekalai vakarienei, Patiekalai visai šeimai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • konservuoti smulkinti pomidorai: 400 gramų (1 indelis)
  • svogūnas: 1 nedidelis (supjaustytas kubeliais)
  • česnakas: 2 skiltelės (sukapotos)
  • tigrinės krevetės: 12 (išlukštentos) – arba 24 paprastos mažos krevetės
  • fetos sūris: gabalėlis
  • juodosios alyvuogios: kelios (be kauliukų)
  • druska
  • citrinos sultys: 1 valgomasis šaukštas
  • pipirai
  • raudonėlis
  • alyvuogių aliejus

Gaminimo eiga
 

  • Pradžioje puode įkaitinkime alyvuogių aliejų bei pakepinkite svogūnus ir česnakus, sudėkime konservuotus pomidorus, paskaninkime druska, pipirais, raudonėliu (tiks tiek džiovintas, tiek šviežias), citrinos sultimis. Troškinkime ant silpnos ugnies maišydami maždaug minučių. Į sutirštėjusius pomidorus sudėkime alyvuoges ir krevetes (šaldytas krevetes prieš naudodami atšildykime bei nusausinkime), pakaitinkime maždaug minutes. Paragaukime. Jei reikia, įdėkime dar druskos, pipirų bei citrinos sulčių.
  • Galiausiai sudėliokime į karščiui atsparias lėkštes arba indelius, pabarstykime fetos sūrio gabalėliais, raudonėliu bei apkepkime orkaitėje įkaitintoje iki laipsnių temperatūros minučių, kol sušils sūris.
  • Patarimas: Šis troškinys skaniausias karštas su šviežia duona. Puikiai tiks itališka ciabata, bagetti arba kita šviesi mėgstama duona.

Pabaigai…

Maisto gaminimas namuose yra puikus būdas užtikrinti sveikesnius patiekalus ir kontroliuoti ingredientų kiekį.
Recepto raktažodžiai Jūros gėrybių patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating