Kavoje marinuota vištiena
Apie recepto gaminimą skaitykite žemiau.
Ingredientai
- citrinos sultys: 2 valgomieji šaukštai
- alyvuogių aliejus: 3 valgomiei šaukštai
- druska
- grūsti pipirai: žiupsnelis
- stipri kava: 100 mililitrų
- viščiukų mažosios filė: 500 gramų
- česnakas: 2 skiltelės
- susmulkintos petražolės: 2 valgomieji šaukštai
- cukranendrių cukrus: 3 valgomieji šaukštai
Gaminimo eiga
- Pirmiausia supjaustome vištieną ganėtinai mažais gabaliukais.
- Tuomet sumaišome alyvuogių aliejų, smulkintas česnako skilteles, petražolių lapus, kavą, cukranendrių cukrų bei citrinos sultis.
- Tada užpilame marinatą ant vištienos, pamaišome bei laikome šaldytuve ne trumpiau nei valandas arba dar geriau per visą naktį.
- Nusausiname vištienos gabaliukus popierinėmis servetėlėmis. Dedame vištienos gabaliukus į įkaitintą aliejų bei kepame, kol šie pagels.
- Galiausiai pabarstome druska bei pipirais. O dabar jau mėgaujamės. Tikras skanumėlis!
Pabaigai…
Tinkami įrankiai gali palengvinti ir padaryti maisto gamybą malonesnę.