Kepinta jautiena su imbieru ir česnaku
Pamaitinkite visą šeimą šiuo greitai paruošiamu patiekalu – kepinta jautiena su imbieru ir česnaku. Šis puikus derinys greitai taps vienu Jūsų šeimos mėgiamiausių patiekalų.
Ingredientai
- 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus (reikės po 1 šaukštą)
- 450 g storai juostelėmis supjaustyto jautienos steiko
- 1 didelė išsėklinta raudonoji paprika
- 200 g žaliųjų pupelių, supjaustytų skersai į 8 cm gabalėlius
- 2 dideli plonai supjaustyti raudonieji svogūnai
- 2 didelės sukapotos česnako skiltelės
- 1 valgomasis šaukštas nulupto ir sukapoto šviežio imbiero
- 2 valgomieji šaukštai baltojo vyno
- 2 valgomieji šaukštai sojų padažo
- 2 valgomieji šaukštai vandens
- 1 valgomasis šaukštas austrių padažo
- 3 supjaustyti svogūnų laiškai
- 1 valgomasis šaukštas sezamų aliejaus
- Šviežių kalendros lapų papuošimui
- 2 virtuviniai šaukštai pakepintų sezamų sėklų
- Ilgagrūdžių ryžių (nebūtinai)
Gaminimo eiga
- Didelę gilią keptuvę pastatykite ant didelės ugnies.
- Kai keptuvė stipriai įkais, įdėkite šaukštą alyvų aliejaus ir pavartykite keptuvę, kad ji visa juo pasidengtų.
- Sudėkite pusę jautienos ir pakepinkite minutes arba kol jautiena bus pusiau apkepusi. Iškart perkelkite jautieną į kepimo skardą ir kol kas palikite.
- Vėl uždėkite keptuvę ant didelės ugnies, įpilkite aliejaus ir pakartokite tą patį su likusia jautiena, ir apkepintą ją perkelkite į kepimo skardą. Kepant atskirai, jautiena geriau apskrus.
- Išvalykite keptuvę popieriniu rankšluosčiu ir grąžinkite ant ugnies. Kai įkais, įpilkite likusį šaukštą aliejaus, sudėkite papriką ir žaliasias pupeles ir pakepinkite apie minutes, kol šiek tiek suminkštės.
- Sudėkite raudonuosius svogūnus, česnaką ir imbierą ir išmaišykite. Tada įpilkite vyno, sojų padažo, vandens ir austrių padažo ir toliau kepinkite dar minutes kol daržovės taps traškios ir padažo liks šiek tiek sukris.
- Įdėkite jautieną atgal į keptuvę kartu su svogūnų laiškais. Pakepinkite minutę, kol jautiena perkeps.
- Įmaišykite sezamų aliejų ir nukelkite nuo ugnies.
- Padalinkite patiekalą į lėkštes ir apibarstykite kalendros lapeliais ir sezamo sėklomis.
- . Tuoj pat patiekite su virtais ryžiais, jei reikia.
Pabaigai…
Kokybiški ingredientai dažnai duoda geriausius rezultatus maisto gamyboje.