Kepsnys su svogūnų ir sūrio plutele

Kepsnys su svogūnų ir sūrio plutele

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Jei turite kitų idėjų ar patarimų, palikite komentarą apačioje.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Patiekalai vakarienei, Patiekalai Velykoms
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • kiaulienos mentė: 1,8 kilogramo (arba sprandinė)
  • svogūnai: 4-5
  • pomidorų padažas: 4 valgomieji šaukštai
  • kiaušinių tryniai: 1
  • fermentuotas sūris: 100 gramų
  • petražolės
  • druska
  • pipirai
  • aliejus: kepimui
  • Marinatui:
  • obuolių actas: 1/2 stiklinės
  • pomidorų padažas: 5 valgomieji šaukštai
  • citrinos sultys: 1/2 citrinos
  • druska
  • pipirai

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia mėsą ištrinkime marinatu bei marinuokime bent jau per naktį. Tada su visu marinatu dėkime į skardą bei kepkime iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug minučių, vis palaistome.
  • Tada keptuvėje ant aliejaus pakepkime supjaustytus svogūnus, pagardinkime juos pomidorų padažu bei prieskoniais. Atvėsinkime.
  • Tuomet įmuškime trynį, suberkime tarkuotą sūrį ir petražoles. Viską gerai išmaišykime.
  • Galiausiai kepsnio viršuje padarykime daug negilių įpjovų. Ir visą kepsnį ištepkime ką tik pasiruošta mase. Kepkime dar maždaug minučių. Skonis fantastiškas!

Pabaigai…

Tiksliai matuokite ingredientus, kad užtikrintumėte patiekalo konsistenciją.
Recepto raktažodžiai Kepsniai ir karbonadai, Mėsos patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating