Kepsnys su svogūnų ir sūrio plutele
Jei turite kitų idėjų ar patarimų, palikite komentarą apačioje.
Ingredientai
- kiaulienos mentė: 1,8 kilogramo (arba sprandinė)
- svogūnai: 4-5
- pomidorų padažas: 4 valgomieji šaukštai
- kiaušinių tryniai: 1
- fermentuotas sūris: 100 gramų
- petražolės
- druska
- pipirai
- aliejus: kepimui
- Marinatui:
- obuolių actas: 1/2 stiklinės
- pomidorų padažas: 5 valgomieji šaukštai
- citrinos sultys: 1/2 citrinos
- druska
- pipirai
Gaminimo eiga
- Pirmiausia mėsą ištrinkime marinatu bei marinuokime bent jau per naktį. Tada su visu marinatu dėkime į skardą bei kepkime iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug minučių, vis palaistome.
- Tada keptuvėje ant aliejaus pakepkime supjaustytus svogūnus, pagardinkime juos pomidorų padažu bei prieskoniais. Atvėsinkime.
- Tuomet įmuškime trynį, suberkime tarkuotą sūrį ir petražoles. Viską gerai išmaišykime.
- Galiausiai kepsnio viršuje padarykime daug negilių įpjovų. Ir visą kepsnį ištepkime ką tik pasiruošta mase. Kepkime dar maždaug minučių. Skonis fantastiškas!
Pabaigai…
Tiksliai matuokite ingredientus, kad užtikrintumėte patiekalo konsistenciją.