Kepta cukinija su faršu
Žemiau pateikiama gaminimo eiga ir ingredientų sąrašas.
Ingredientai
- 1 cukinija
- 3 vidutinio dydžio morkos
- 1 nedidelis svogūnas
- 200 g jautienos faršo
- 200 g fermentinio sūrio
- 1 pomidoras
- druskos
- pipirų
- Padažui:
- pomidorų padažo
- majonezo
- šiek tiek krapų
Gaminimo eiga
- Morkas nuskusti ir sutarkuoti, svogūną smulkiai supjaustyti. Pakepinti kartu apie min. Tada sudėti smulkiai supjaustytą pomidorą ir pakepinti dar keletą minučių.
- Faršą pasūdyti ir pabarstyti pipirais, pakepinti min.
- Cukiniją gerai nuplauti, perpjauti išilgai pusiau, išskobti vidų (“mėsos” palikti apie cm).
- Į cukinijos vidų sudėti pakepintas daržoves, tada mėsą. Kepti °C temperatūroje min. Prieš kepimo pabaigą cukinijas gausiai apibarstyti sūriu.
- Padažui – sumaišyti pomidorų padažą, majonezą ir smulkiai sukapotus krapus.
Pabaigai…
Gaminant namuose galite kontroliuoti ingredientų kokybę ir kiekį.