Kepta karka su bulvėmis
Norite išbandyti šį patiekalą? Skaitykite toliau.
Ingredientai
- 1 vnt. kiaulienos karkos
- 10 bulvių
- svogūno
- 3 sk. česnako
- čili
- 1 v.š medaus
- 2 v.š. garstyčių
- krapų
- petražolių
- pipirų
- druskos
Gaminimo eiga
- Kiaulienos karką dedame į greitpuodį, ant dugno pastatę nerūdijančio plieno tarpinį padėkliuką, kuris padarys tarpą tarp puodo dugno ir kiaulienos karkos, kad neprisviltų, sudedame smulkintą svogūną, česnaką, čili, truputį prieskoninių žolelių, pipiro ir druskos, užpilame verdančio vandens, kad apsemtų kiaulienos karką. Uždarome puodą ir verdame min.
- Išimame karką spaustuvu sutraiškome česnaką, užberiame ant karkos, tepame arbatinį šaukštelį medaus, gausiai garstyčių, barstome pipirų ir druskos. Dedame paruoštą karką į kepimo rankovę. Kepame min. C temperatūroje. Pabaigoje prakerpame kepimo rankovę, į susidariusį kepimo sultinį sudedame virtas ir nuluptas bulves, užpilame nuo virimo likusios sultinio, kad bulvės būtų iki pusės apsemtos ir dar kepame min., kol bulvės ir karkos odelė gražiai apskrus. Į stalą teikiame su daržovių salotomis. Skanaus.
Pabaigai…
Nenusiminkite, jei patiekalas nepavyksta tobulai; kiekviena klaida yra mokymosi patirtis.