Kepta višta su citrina ir medumi

Kepta višta su citrina ir medumi

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Pasivaišinkite nuostabiais šios keptos citrinų medaus vištienos skoniais. Pikantiškų citrinos griežinėlių ir saldaus medaus derinys sukuria sultingą ir minkštą kepsnį. Pasiruošimas minimalus, orkaitė atlieka visą darbą, todėl gaunamas burnoje tirpstantis patiekalas, puikiai tinkantis bet kokiai progai. Padarykite įspūdį savo svečiams arba vaišinkite šeimą šiuo lengvai pagaminamu, bet įspūdingu kepto viščiuko receptu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 1 hour 10 minutes
Gamyba 50 minutes
Iš viso 2 hours
Patiekalas Patiekalai vakarienei
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • Visa višta
  • 2 citrinos (supjaustytos griežinėliais)
  • 1/4 puodelio medaus
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
  • Nuvalykite ir nusausinkite visą vištieną.
  • Įtrinkite vištieną alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais, kad tolygiai pasidengtų.
  • Į vištienos ertmę įdėkite citrinos griežinėlių.
  • Vištieną apšlakstykite medumi, kad gautųsi saldus glajus.
  • Ant vištienos viršaus išdėliokite citrinos griežinėlius, kad suteiktumėte papildomo aromato.
  • Perkelkite vištieną į kepimo skardą arba kepimo indą.
  • Kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 1,5-2 valandas arba kol vidinė temperatūra pasieks 75 °C (165 °F).
  • Kepimo metu vištieną apšlakstykite sultimis ir medaus ir citrinų glajumi.
  • Prieš pjaustydami leiskite vištienai 10 minučių pailsėti.

Pabaigai…

Eksperimentuokite su maisto gaminimo technikomis iš skirtingų virtuvių, kad praplėstumėte savo įgūdžius.
Recepto raktažodžiai Paukštienos patiekalai, Vištienos patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating