Kepti bulviniai vėdarai
Džiaugiamės galėdami pasidalinti šiuo receptu, viską rasite žemiau.
Ingredientai
- bulvės: 10 (ganėtinai didelių)
- lašiniai: 200 gramų (šviežių)
- pienas: 1 stiklinės
- svogūnai: 2 galvutės
- malti pipirai: 1/2 arbatinio šaukštelio
- druska: pagal skonį
- kiaulių žarnos
Gaminimo eiga
- Pirmiausia nuskustas bulves sutarkuojame. Lašinius bei svogūnus ganėtinai smulkiai supjaustome bei pakepiname. Pieną pakaitiname iki virimo. Tada į tarkę supilame kepintus lašinius su svogūnais bei viską užplikiname su verdančiu pienu. Sudedame pipirus, druską bei labai gerai išmaišome.
- Tuomet į išvalytas žarnas nekietai prikemšame paruoštų tarkių.
- Tada skardą patepame riebalais arba aliejumi. Vėdarus gerai subadome stora adata, kad kepant šie nesutruktų. Po to dedame į karštą orkaitę bei kepame iki temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie valandas. Retkarčiais vis palaistome riebalais bei pabadome. Skanaus!
Pabaigai…
Turėti gerai aprūpintą spintelę su pagrindiniais ingredientais gali padaryti maisto gaminimą patogesnį.