Keptos bulvės su krevetėmis ir petražolėmis
Ačiū, kad skaitote mano receptą. Jei turite idėjų ar patarimų, rašykite komentaruose.
Ingredientai
- bulvės: 8 vidutinio dydžio
- krevetės: 500 gramų (didelės ir nevirtos)
- česnakas: 4 skiltelės
- petražolės: 1 sauja
- sviestas: 100 gramų
- druska
Gaminimo eiga
- Pirmiausia bulves nuplaukime bei nušveiskime šepetėliu. Lupenas palikime. Tada supjaustykime – centimetro storio riekelėmis, jas sudėkime į puodą, užpilkime pasūdytu verdančiu vandeniu. Kai užvirs, pavirkime maždaug – minutes, nupilkime vandenį, bulves aptepkime sviestu ir sudėkime į popieriumi išklotą skardą. Tada dėkime skardą į iki laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Bulvės turi gražiai apskrusti.
- Tuomet česnaką, petražoles bei alyvuogių aliejų sutrinkime trintuvu iki vientisos masės, bei įberkime truputį druskos.
- Po to nuvalykime krevetes. Ant iškepusių bulvių dėkime po krevetę, o ant viršaus dar po šaukštelį žalios masės. Tada maždaug minutėms pašaukime skardą į orkaitę, o išėmus jau galima valgyti. Skanaus!
- Patarimas: Vietoje krevečių su česnakiniu sviestu galitm kepti bet kokias jūros gėrybes, kurias mėgstate ar vakarykštės virtos arba keptos vištienos likučius. O vietoje petražolių drąsiai galime įpjaustyti šviežių bazilikų, garžgarsčių, kalendros ar ko tik širdis geidžia. Tai labai geras būdas suvartoti kiek apvytusius žalumynus.
Pabaigai…
Užsirašyti pastabas apie tai, kas patiko ar ką norėtumėte pakeisti, gali padėti tobulinti gaminimo įgūdžius.