Kiaulienos nugarinės kepsneliai su garstyčių ir grietinėlės padažu
Visą informaciją apie šio patiekalo gaminimą rasite žemiau.
Ingredientai
- kiaulienos nugarinė: 2 gabalėliai
- alyvuogių aliejus: 1 valgomasis šaukštas
- džiovinti čiobreliai: 3/4 arbatinio šaukštelio
- druska: pagal skonį
- pipirai: pagal skonį
- svogūnai: 1 nedidelis
- apelsinų sultys: 3 valgomieji šaukštai
- vanduo: 2 valgomieji šaukštai
- grietinėlė arba neriebi grietinė: 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo eiga
- Pradžioje negilioje keptuvėje įkaitinkine aliejų. Tuomet jame iš abiejų pusių apkepkime puse šaukštelio čiobrelio, druska ir pipirais pagardintą mėsą.
- Bebaigiant kepti, ant mėsos sudėkime žiedais pjaustytą nedidelį svogūną, keptuvę uždenkime bei pakepkime dar kelias minutes. Kai jau kiaulienos kepsniai bus iškepę, sumažinkime ugnį. Tuomet į keptuvę supilkime apelsinų sultis, vandenį ir likusį čiobrelį.
- Galiausiai uždenkime keptuvę ir troškinkime – minučių, tuomet keptuvę atidenkime ir kepkime, kol išgaruos visas skystis. Per tą laiką nedideliame indelyje sumaišykime grietinėlę ir garstyčias. Gautą padažą užpilkime ant mėsos kepsnių ir dar truputį patroškinkime. O dabar mėsą jau galine dėti į lėkštes ir skanauti!
Pabaigai…
Užsirašyti pastabas apie tai, kas patiko ar ką norėtumėte pakeisti, gali padėti tobulinti gaminimo įgūdžius.