Kijevo kotletas iš žuvies
Skaitykite toliau, kad sužinotumėte, kaip paruošti šį patiekalą.
Ingredientai
- 500g jūros lydekų arba silkių filė
- 1 riekelė batono
- 2 kiaušiniai
- 100g pieno
- 100g grietinėlės
- Įdarui:
- 100g sviesto
- 3 virtų kiaušinių tryniai
- Apvoliojimui:
- 2 kiaušiniai
- džiūvėsėlių
- Aliejaus kepimui
Gaminimo eiga
- Žuvį be odos ir kaulų kartus sumalame su piene išmirkytu batonu. Įmušame kiaušinius, įberiame druskos, pipirų, supilame grietinėlę ir viską gerai išmaišome.
- Suformuojame iš gautos masės paplotėlius, tada į jų vidų įdedame sviestą, ištrintą su kiaušinių tryniais, suteikiame gaminiui cepelino formą, apvolioame kiaušinių plakinyje bei džiūvėsėliuose ir kepame minučių įkaitintame aliejuje.
- Patiekiame ir valgome su daržovėmis bei keptomis bulvėmis.
Pabaigai…
Užsirašyti pastabas apie tai, kas patiko ar ką norėtumėte pakeisti, gali padėti tobulinti gaminimo įgūdžius.