Kraujiniai vėdarai

Kraujiniai vėdarai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kad pasigaminti šį patiekalą, mums bus reikalingas kraujas. Toks ingredientas dažniausiai retai svečiuojasi mūsų virtuvėje, nes jo galima gauti tik kai yra pjaunama kiaulė. Bet šis patiekalas labai skanus. Pasiruošimui reiks skirti šiek tiek laiko, bet pastangų įdėti verta.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Patiekalai vakarienei
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • kraujo: 750 mililitrų
  • kvietinės kruopos: 200 gramų
  • perlinės kruopos: 200 gramų
  • lašinukų: 200 gramų
  • druskos: pagal skonį
  • juodųjų maltų pipirų: pagal skonį
  • lauro lapeliai
  • kalendra
  • Patiekimui:
  • grietinė

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia abejas kruopų rūšis apvirkime atskirai, jos turi tapti minkštos, bet nepervirusios.
  • Tuomet kai kruopos pravės, jas dideliame dubenyje sumaišykime su krauju, paskanikime pipirais, druska, lauro lapais bei kalendra. Viską labai gerai išmaišome bei pilame į žarnas, tada užrišame arba mediniais smeigtukais sutvirtiname, kad įdaras tvirtai laikytųsi.
  • Galiausiai “šaukime” kepti į iki laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę, kepkime apie – minučių, priklauso nuo to, kokio storumo žarnos. Ragaujam! 🙂

Pabaigai…

Organizuotumas ir iš anksto paruošti ingredientai gali padaryti maisto gaminimą malonesnį.
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating