Lazanija su vištiena ir varške
Skaitykite žemiau ir sužinokite, kaip paruošti šį patiekalą.
Ingredientai
- lakštai lazanijai: 230 gramų
- svogūnai: 2
- vištienos filė: 700-800 gramų
- pievagrybiai: 300 gramų
- pomidorų pasta: 150-200 gramų
- žalios petražolės
- bazilikai
- džiovinti bazilikai
- liesa varškė: 400 gramų
- parmezano sūris: 100 gramų
- mocarela: 150-200 gramų
- kiaušiniai: 1
- druska
- juodieji malti pipirai
- alyvuogių aliejus: 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo eiga
- Pirmiausia pievagrybius perpjauname lygiai į keturias dalis, smulkiai supjaustome svogūną bei vištienos krūtinėlę. Įkaitiname keptuvėje alyvuogių aliejų bei pakepiname svogūną, kol šis pagels.
- Tuomet sudedame į keptuvę pievagrybius, pakepame maždaug – minučių, sudedame vištienos krūtinėlės gabaliukus. Įberiame druskos, pipirų bei džiovintų bazilikų. Kepame, kol vištienos krūtinėlė pasidarys gražiai balkšva.
- Po to įdedame pomidorų pastos. Išmaišome ir suberiame smulkintas petražoles, pagal skonį įberiame druskos bei pipirų. Ant silpnos ugnies troškiname maždaug – minučių.
- Per tą laiką pagaminame skanų varškės padažą: sumaišome varškę su parmezanu, smulkintais žaliais bazilikais bei petražolėmis, trupučiu druskos bei pipirų, įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome.
- Tada įklojame į kepimo formą tešlos lakštą ant jo uždedame ketvirtadalį mėsos padažo, ant antro lakšto vėl uždedame mėsos padažo, ant trečio – trečdalį varškės padažo, ant ketvirto sluoksnio – trečdalį mocarelos. Tokia pačia tvarka sluoksniuojame toliau. Sukloję visus sluoksnius užbarstome parmezano.
- Galiausiai uždengiame lazaniją folija bei maždaug pusvalandį kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Paskui foliją nuimame bei dar minučių pašauname į orkaitę. Tobulo skonio lazanija. Skanaus visiems valgantiems!
Pabaigai…
Geras patiekalo derinimas gali suteikti malonią kulinarinę patirtį tiek vizualiai, tiek skoniu.