Lazanija su vištiena ir varške

Lazanija su vištiena ir varške

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Skaitykite žemiau ir sužinokite, kaip paruošti šį patiekalą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Patiekalai vakarienei
Virtuvė Itališka
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • lakštai lazanijai: 230 gramų
  • svogūnai: 2
  • vištienos filė: 700-800 gramų
  • pievagrybiai: 300 gramų
  • pomidorų pasta: 150-200 gramų
  • žalios petražolės
  • bazilikai
  • džiovinti bazilikai
  • liesa varškė: 400 gramų
  • parmezano sūris: 100 gramų
  • mocarela: 150-200 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • druska
  • juodieji malti pipirai
  • alyvuogių aliejus: 1 valgomasis šaukštas

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia pievagrybius perpjauname lygiai į keturias dalis, smulkiai supjaustome svogūną bei vištienos krūtinėlę. Įkaitiname keptuvėje alyvuogių aliejų bei pakepiname svogūną, kol šis pagels.
  • Tuomet sudedame į keptuvę pievagrybius, pakepame maždaug – minučių, sudedame vištienos krūtinėlės gabaliukus. Įberiame druskos, pipirų bei džiovintų bazilikų. Kepame, kol vištienos krūtinėlė pasidarys gražiai balkšva.
  • Po to įdedame pomidorų pastos. Išmaišome ir suberiame smulkintas petražoles, pagal skonį įberiame druskos bei pipirų. Ant silpnos ugnies troškiname maždaug – minučių.
  • Per tą laiką pagaminame skanų varškės padažą: sumaišome varškę su parmezanu, smulkintais žaliais bazilikais bei petražolėmis, trupučiu druskos bei pipirų, įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome.
  • Tada įklojame į kepimo formą tešlos lakštą ant jo uždedame ketvirtadalį mėsos padažo, ant antro lakšto vėl uždedame mėsos padažo, ant trečio – trečdalį varškės padažo, ant ketvirto sluoksnio – trečdalį mocarelos. Tokia pačia tvarka sluoksniuojame toliau. Sukloję visus sluoksnius užbarstome parmezano.
  • Galiausiai uždengiame lazaniją folija bei maždaug pusvalandį kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Paskui foliją nuimame bei dar minučių pašauname į orkaitę. Tobulo skonio lazanija. Skanaus visiems valgantiems!

Pabaigai…

Geras patiekalo derinimas gali suteikti malonią kulinarinę patirtį tiek vizualiai, tiek skoniu.
Recepto raktažodžiai Lazanija
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating