Lietiniai su faršu ir sūriu
Labas vakaras.️ Vis dar sergu, bet gaminu. Kai krisiu iki 39 temperatūros matyt prigulsiu. Gal ir gulėčiau, bet, kai vaikas namie nėra laiko. Šiandien, kaip sakau biudžetiniai lietiniai. Sužiūrėjau ką šaldytuve turiu iš “gabaliukų” ,surinkau, va ir skaniausi lietiniai.️
Imkite dubenį, įkulkite kiaušinius, dėkite druskos, supilkite pieną, išmaišykite ir suberkite persijotus miltus.Su plakimo šluotele gerai išmaišykite, pilkite aliejų ir vėl išmaišykite taip, kad ant paviršiaus nesimatytų aliejaus ir neliktų miltų gumulėlių.
Imkite tada keptuvę, įkaitinkite ant vidutinės kaitros ir pilkite samtį tešlos į viduriuką keptuvės, prikėlus keptuvę išsukinėkite tešlą, kad gautusi blynas per visą keptuvę.Kepkite iš abiejų pusių kol gražiai pagels.(Jei norite saldžių lietinių, į tešlą įdėkite cukraus).
Ingredientai
- 2 kiaušiniai
- 1 stiklinė pieno
- 1.5 stiklinės miltų
- 4 v.š aliejaus
- Druskos žiūpsnelis
- Kalakutienos dešra
- Kepintą faršą (jau buvo suruoštas su prieskoniais, svogūnais ir česnakais).
- Svogūnus.
- Marinuotus agurkėlius.
- Sūrį.
- Agurkas.
- 2 skiltelės česnako
- majonezas.
Gaminimo eiga
- Jei gaminsite, kaip aš. Surašau paruošimą.️️ Pirmiausia pasigaminkite padažą. Sutarkuokite agurką, nusiluptus česnakus ir pagal norimą tirštumą dėkite majonezo, išmaišykite. Pasiruoškite įdarą. Sudėkite kepti faršą (aš turėjau nedidelį likutį), kol faršas kepa, vis pamaišykite, susitarkuokite dešrą ir sūrį. Faršui iškepus susidėkite į lėkštutę, prisipjaustykite svogūno, marinuotų agurkėlių griežinėliais.
- Na ir galiausiai imkite blyną, jį ištepkite pasigamintu padažu, dėkite svogūnų, sūrio, dešros, kepto faršo, agurkėlių, vėl padažo ir susukite. Pasigamintus lietinius apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių, ant vidutinės kaitros ir skanaukite. Gražaus likusio vakaro visiems.️️
Pabaigai…
Maisto gaminimas yra dalijimasis; mėgaukitės procesu ir galutiniu patiekalu su artimaisiais.