Lipnūs kiaulienos šonkauliukai
Atraskite šio patiekalo gaminimo procesą žemiau.
Ingredientai
- 6 mėsingų kiaulienos šonkauliukų,
- 1/2 puodelio geros kokybės pomidorų padažo,
- 2 šaukštų medaus,
- 1 Šaukšto tamsiai rudo cukraus (jei neturit – įdėkit kiek daugiau medaus. Baltas cukrus čia netiks),
- 1 Šaukšto baltojo vyno acto (galima keisti ryžių actu),
- 1 Šaukšto čili padažo arba Worčesterio padažo (ar kitokio aštraus padažo),
- 3-4 šaukštų sojos padažo,
- Galite patarkuoti imbiero ar česnako, įberti čili miltelių arba maltos rūkytos paprikos.
Gaminimo eiga
- Šonkauliukus suverčiame į puodą, apipilame šaltu vandeniu, dedame ant ugnies, užverdame ir paviriname apie pusvalandį.
- Praėjus maždaug min ruošiame padažą – į nediduką puodą supilame pomidorų padažą, medų, cukrų, actą, aštrų padažą, sojos padažą. Jei norite – galite įtarkuoti česnako (kuris čia labai labai tinka) arba imbiero, įberti ir kitokių prieskonių. Užviriname. Paragaujame. Tobuliname atsižvelgdami į pageidavimus – galima įpilti kiek daugiau sojos arba čili padažo BET galutinis variantas turi būti gana saldus, neišsigaskite – saldumo čia tikrai nebus per daug! Paburbuliavus pora minučių nukeliame nuo ugnies.
- Įkaitiname orkaitę. Kepimo skardą (nevisai plokščią, o kiek gilesnę) užtiesiame folija, sudedame išgriebtus šonkauliukus. Šaukštu užtepame padažą. Apverčiame. Aptepame kitą pusę. Šauname į iki laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame, kol šonkauliukai gražiai parus. Bet ne per daug. Apverčiame. Kepinam kitą pusę. Viskas užtruks maždaug – min, gal mažiau – priklausomai nuo Jūsų orkaitės karštumo. Štai ir viskas! Skanaus:)
Pabaigai…
Neskubėkite gamindami; kantrybė dažnai padeda pasiekti geriausius skonius.