Marinuota lašiša kepta orkaitėje
Pasirinkite ingredientus ir skaitykite toliau.
Ingredientai
- 1 kg lašišos
- 25 ml saldžių kriaušių sulčių (šviežių)
- 25 ml obuolių-aronijų sulčių (šviežių)
- česnako
- laiškinio česnako
- raudonėlių baziliko
- kario, sviesto
- alyvuogių aliejus
- 50 ml naminio viskio
- 50 ml daržovių sultinio
- citrinos
- pipirų
- druskos
Gaminimo eiga
- Sultis, aliejų, smulkintą česnako skiltelę, prieskonines žoleles, pipirus ir druską sumaišome dubenėlyje. Masę supilame į keptuvę, užpilame daržovių sultiniu, užverdame ant stiprios ugnies. Kai buljonas sutirštėja, įpilkite naminio viskio ir uždegame, palenkę keptuvę prie ugnies. Būkite atsargūs, nes liepsna bus gana aukšta. Patiekite šaltą arba karštą padažą prie žuvies.
- Nuskustame ir išvalome lašišą, gerai įtriname druska, šviežiai maltais pipirais, trupučiu citrinos sulčių, kitomis prieskoninėmis žolelėmis ir paliekame valandai kambario temperatūroje “nokimui”.
- Įkaitiname orkaitę iki , į lašišos vidų dedame citrinos griežinėlių, laiškinio česnako, krapų ir petražolės, keletą mažų kubelių sviesto, gerai užlankstome foliją ir kepti – min. Į stalą teikiame su garuose virtų daržovių asorti. Skanaus.
Pabaigai…
Eksperimentuokite su maisto gaminimo technikomis iš skirtingų virtuvių, kad praplėstumėte savo įgūdžius.