Marokietiški jautienos iešmeliai
Gero gaminimo! Instrukcijos pateiktos žemiau.
Ingredientai
- Jautienos faršas: 450 g
- Česnakai: 2 smulkiai supjaustytos skiltelės
- Petražolės: 3 valgomieji šaukštai, smulkiai sukapotos
- Kmynai: 2 valgomieji šaukštai
- Kvapieji pipirai: 1 valgomasis šaukštas
- Džiūvėsėliai: 2 valgomieji šaukštai
- Alyvuogių aliejus: 1 valgomasis šaukštas ir dar šiek tiek užpilti ant iešmelių
- Kuskusas: 1 1/2 stiklinės
- Vištienos sultinys: 1 1/2 stiklinės
- Druska: 1 valgomasis šaukštas
- Jogurtas: 2/3 stiklinės, be priedų
- Kiaušiniai: 1, išplaktas
- Citrinos žievelė: smulkiai sutarkuota 1 citrinos
- Citrinų sultys: 1 citrinos
- Druska
- Pipirai
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite grilį iki vidutinės temperatūros. Į didelį dubenį sudėkite jautienos faršą, česnaką, šaukštus petražolių, prieskonius, džiūvėsėlius ir kiaušinį. Pabarstykite druska ir pipirais ir gerai išminkykite su rankomis. Padalinkite masę į gabalus.
- Iš lėto perverkite masę iešmeliu ir padarykite ją dešrelės formos, kad nenukristų. Patepkite alyvų aliejumi ir kepkite apie 15 minučių kiekvieną pusę, kol iškeps. Tada nuimkite nuo grilio ir palikite lėkštėje atvėsti 5 minutes.
- Kol mėsa kepa, paruoškite kuskusą: supilkite sultinį ir druską į vidutinio dydžio keptuvę ir užvirinkite. Tada nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite kuskusą. Uždenkite dangčiu ir palikite 10 min, kol skystis susigers ir kuskusas suminkštės. Paplakite šakute ir įmaišykite alyvų aliejų bei šaukštą petražolių. Užberkite pipirų ir uždenkite, kad neatšaltų.
- Nedideliame dubenėlyje sumaišykite jogurtą su citrinos žievelėmis ir paskaninkite druska ir pipirais.
- Į kiekvienos iš lėkščių vidurį įdėkite po šaukštą ar du kuskuso, padėkite po iešmelį jautienos iš kiekvienos pusės ir užpilkite jogurtiniu citrinų padažu. Patiekite iškart.
- Patarimas: patiekite su agurkų salotomis.
Pabaigai…
Tiksliai matuokite ingredientus, kad užtikrintumėte patiekalo konsistenciją.