Meksikietiska vištiena
Ingredientai ir gaminimo eiga pateikti apačioje.
Ingredientai
- vištienos krūtinėlė: 500 g
- pomidorų padažas: 3 šaukštai
- aitrioji paprika: 1,5 šaukštelio
- cukrus: 1/2 šaukštelio
- žaliosios citrinos sultys: 1
- alyvuogių aliejus: 1/2 šaukštelio
- konservuotos saldžiosios paprikos be odelės: 1 skardinė (300 g)
- pomidorai: 2
- svogūnai: 1 raudonasis
- žalių kalendrų: 1 sauja
- druska
- kiti mėgiami prieskoniai
Gaminimo eiga
- Pirmiausia vištienos krūtinėlę perpjaukime į keturias plokščias dalis, uždenkime plėvele ir padaužykime.
- Tuomet marinatui sumaišykime pomidorų padažą, prieskonius, cukrų, citrinos sultis, aliejų, druską, papriką bei išplakime.
- Apliekime marinatų vištienos filė ir palikite pastovėti maždaug minučių.
- Tada pakepkime vištienos filė – minučių (praėjus pusei laiko, apverskime kitą pusę).
- Salotoms sumaišykime supjaustytas paprikas, pomidorus, svogūną, kalendrą, jei reikia pagal skonį, įberkime druskos.
- Galiausiai patiekime vištieną su pagamintomis salotomis ir kukurūziniais paplotėliais. Ragaujam ir skanaus! 🙂
Pabaigai…
Švieži ingredientai dažnai daro didelę įtaką galutiniam patiekalo skoniui.