
Mėsa įdarytos saldžiosios paprikos
Man patinka gaminti taip, kaip aprašiau čia. Jei turite kitų idėjų, pasidalinkite komentaruose.
Ingredientai
- malta kiauliena: 400 gramų
- saldžiosios paprikos: 4-5
- kiaušiniai: 1
- raudonėlių lapeliai: saujelė
- kapotos petražolės: 1 šaukštas
- morkos: 2
- šviežiai malti pipirai
- druska
- majonezas: 1 šaukštas
- malti džiūvėsėliai: 2
- aitrioji paprika: truputėlis
- tarkuotas fermentinis sūris: 2 šaukštai
- mėgiamas pomidorų padažas: 4-5 šaukštas
- aliejus: 1 šaukštas
Gaminimo eiga
- Pirmiausia paprikas nuplauname, nupjauname viršų bei pašaliname sėklas.
- Tuomet morką nuskutame, nuplauname bei ganėtiniai smulkiai sutarkuojame.
- Tada į maltą mėsą įmaišome raudonėlius, pipirus, aitriąją papriką, druską, džiūvėsėlius, majonezą, sutrakuotas morkas bei kiaušinį. Paprikas šaukštu pripildome paruošta mėsa.
- Dabar patepame paprikas aliejumi, sudedame į kepimo indą bei kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug – minučių.
- Baigiant kepti ant paprikų uždedame po šaukštą pomidorų padažo, užberiame sūrio bei dar maždaug minutėms pašauname į karštą orkaitę.
- Galiausiai patiekiame paprikas pabarstytas petražolėmis.
Pabaigai…
Valykite paviršius darbo metu, kad išlaikytumėte tvarkingą ir efektyvią virtuvę.