Minkšti kotletai su padažu
Sekmadienio pietums – kotletukai. Turbūt sakysite, na kas gi nemoka gaminti paprastų kotletų? Tačiau, kiek šeimininkių, tiek ir skonių. Pavyzdžiui, nuolat ginčijuosi su mama, nes jos kotletai kažkodėl gaunasi sausi ir kietoki, nors ji vistiek įtikinėja, kad minkšti. Na kai mama kotletą įsipjausto į sriubą, tai dar dar… Griežčiausias vertintojas – mano vyras, uošvienės kotletų nebevalgo, o namuose negaliu net nuo puodo nuvaryt. Būtent todėl ir nusprendžiau aprašyti, kaip gaminu aš, nes šiuos kotletus gali valgyti ir bedantis, tiesiog tirpsta burnoje… Ir jokio čia stebuklo nėra.
Ingredientai
- 800 g faršo (50% kiauliena + 50% jautiena)
- 2 kiaušiniai
- 1 svogūnas
- 4 skiltelės česnako
- 4 riekelės batono
- pieno
- druskos
- juodųjų maltų pipirų
- malto muskato riešuto
- aliejaus kepimui
- kubelis grybų sultinio
- 50 g sviesto
- 2 valg. šaukštai miltų
- grietinės
Gaminimo eiga
- Batono riekeles užmerkiu su pienu, kad vos semtų, po kokių 10 min. labai gerai išmaigau pirštais, kad nebeliktų jokių gumuliukų (naudoju su plutele) iki vientisos košelės.
- Keptuvėje ant aliejaus pasikepinu smulkiai pjaustytą didesnį svogūną. Į faršą sudedu batono košelę, keptus svogūnus, įspaudžiu česnakus, įmušu 2 kiaušinius, suberiu prieskonius ir viską išminkau. Kotletus iškepu keptuvėje ant labai gerai įkaitinto aliejaus. Iškeptus sudedu į puodą, užpilu vandeniu, kad vos vos siektų kotletų paviršių, įtrupinu sultinio kubelį. Ir ant silpnos ugnies troškinu apie 10 min nuo užvirimo.
- Atskirame rundeliuke išlydau sviestą, suberiu miltus ir nuolat maišant kaitinu, kol miltai pradeda ruduoti. Tuomet į rundeliuką supilu visą verdantį skystį, kuriame troškinosi kotletai ir labai greitai išmaišau. Į padažą įdedu grietinės.
- Gerai išmaišytą padažą supilu atgal į puodą, kuriame troškinosi kotletai. Prie kotletų virtos bulvės ir šviežių daržovių salotos (salota, tarkuotas agurkas, ridikėliai, svogūnų laiškai, grietinė).
Pabaigai…
Tinkami įrankiai gali palengvinti ir padaryti maisto gamybą malonesnę.