Moliūgo piurė su smulkinta triušiena
Paprastas, sotus ir skanus patiekalas, kurį kiekvienas sodininkas, ar namų valdos turėtojas ras savo darže. Kitą dalį reikės paieškoti parduotuvėje ar turgelyje.
Ingredientai
- 3 kg triušio skerdienos
- 1 kg moliūgo
- pusės kopūsto
- 150g pupelių
- 2 morkų
- svogūno
- česnako 2 skiltelių
- krapų
- petražolių
- čili (pagal skonį)
- pipirų
- druskos
Gaminimo eiga
- Imame greitpuodį, dedame visą triušienos skerdieną, užpilame vandeniu, kad triušiena būtų apsemta, sudedame mirkytas pupeles, smulkintą česnaką, pagardiname pipiru ir druska. Uždarome puodą ir verdame 35-40 minučių.
- Tuo tarpu likusias daržoves dedame į virtuvinį kombainą, malame iki vientisos masės – piurė.
- Pasibaigus virimui, nuoriname greitpuodį, išimame gerai išvirusią triušieną, padedame atvėsti ir į sultinį supilame daržovių piurė.
- Užkaičiame puodą su sultiniu ir daržovių piurė ant silpnos ugnies kol užvirs.
- Triušienos mėsą šakutės pagalba nukauliname, ji puikiai išvirusi ir beveik atšokusi, virtuviniu kombainu smulkiai sumalame, supilame į kaitinamą moliūgo, kopūsto pupelių morkų, svogūno piurė.
- Maišydami kaitiname iki užvirs.
- Imame dubenėlį, pilame piurė ir į stalą teikiame su gardžia juoda duona.
Pabaigai…
Maisto gaminimas yra puiki galimybė kūrybiškai išreikšti save.