Omletas su voveraitėmis
Man patinka gaminti taip, kaip aprašiau čia. Jei turite kitų idėjų, maloniai kviečiu pasidalinti komentaruose.
Ingredientai
- kiaušiniai: 8
- voveraitės: 200 gramų
- grietinė: 75 gramai
- sviestas: 50 gramų
- alyvuogių aliejus: 2 šaukštai
- krapai: kelios šakelės
- druska
- juodieji pipirai
Gaminimo eiga
- Pradžioje voveraites supjaustykime, maždaug minutes pakepkime sviesto ir alyvuogių aliejaus mišinyje. Suberkime krapus, sudėkime grietinę ir dar kiek pakaitinkime, tik neleiskime užvirti.
- Tuomet kiaušinius su druska bei pipirais išplakime trintuvu.
- Tada į švarią keptuvę įpilkime alyvuogių aliejaus ir pastatykime ant kaitrios viryklės. Kai aliejus įkais, įpilkime išplaktus kiaušinius. Tada uždenkime keptuvę dangčiu ir kepkime, kol omletas paskrus.
- Galiausiai uždėkime ant omleto įdaro, perlenkime pusiau ir galime tiekti į stalą.
- Patarimas: Jei voveraičių ar kitų grybų neturime, įdėkime kiaulienos kumpio, skrebučių ir svogūnų laiškų. Kiaulienos kumpį supjaustykime mažais gabaliukais, apkepkime svieste. Kumpio gabaliukus išimkime, tada tame pačiame svieste apkepkime prancūziško batono gabaliukus, suberkime smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus, tada vėl suberkime kumpio gabaliukus, pamaišykime – ir jau turime įdarą.
Pabaigai…
Valykite paviršius darbo metu, kad išlaikytumėte tvarkingą ir efektyvią virtuvę.