Pakepinta vištiena su anakardžio riešutais ir šparaginiais žirniais
Išbandykite greitą ir paprastą Danio Venno receptą, kuriame azijietiški skoniai susimaišo su sultinga vištiena, traškiais anakardžio riešutais ir šviežiomis daržovėmis.
Ingredientai
- 4 didelės vištos šlaunelės, supjaustytos kubeliais
- 2-3 smulkiai supjaustytos česnako skiltelės
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus
- 1 arbatinis šaukštelis tamsaus sojų padažo
- 1 šaukštas šviesaus sojų padažo
- 1 šaukštas kiniško ryžių vyno arba mirino
- 1 šaukštas kukurūzų miltų
- 2 šaukštai daržovių aliejaus
- 300 g šparaginių žirnių nupjaustytais galais
- 1 didelė cukinija, supjaustyta 1 cm riekelėmis, o paskui ketvirčiais
- 2 šaukštai austrių padažo
- 150 g anakardžio riešutų
- 1 arbatinis šaukštelis sezamo aliejaus
Gaminimo eiga
- Sudėkite vištieną, česnaką ir cukrų į dubenį. Supilkite tamsų ir šviesų sojos padažą. Viską gerai išmaišykite. Mišinys turi marinuotis maždaug minučių.
- Mažame inde sumaišykite kukurūzų miltus su dviem šaukštais vandens.
- Į keptuvę išgaubtu dugnu supilkite daržovių aliejų. Aliejui įkaitus, suberkite vištieną ir kepkite minutes. Pakepintus gabalėlius išimkite ir sudėkite į atskirą indą.
- Į keptuvę suberkite cukinijos gabalėlius ir šparaginius žirnius. Kepkite keletą minučių, kol daržovės suminkštės ir įgaus ryškų atspalvį. Dabar pats laikas atgal į keptuvę suberti vištienos gabalėlius, taip pat sumesti anakardžio riešutus, supilti austrių padažą, sezamo aliejų ir ketvirtį stiklinės vandens. Viską sumaišykite.
- Supilkite kukurūzų miltų masę ir maišykite, kol padažas sutirštės ir pasidarys blizgus. Rekomenduojama patiekalą patiekti iškart kartu su garuose virtais ryžiais arba kiniškuose paukščio lizdo formos krepšeliuose iš bulvių.
Pabaigai…
Laikykite peilius aštrius, kad būtų saugu ir efektyvu dirbti virtuvėje.