Pavasarinė pica
Ingredientų sąrašas ir gaminimo eiga yra apačioje.
Ingredientai
- 500g kvietinių miltų
- 20g mielių
- 0.5 šaukšto druskos
- 0.35l vandens
- 0.5 šaukšto rudojo cukraus
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- truputį picos prieskonių
- 3 šaukštai pomidorų padažo
- 0.3kg dešros
- truputį krapų
- 0.3k fermentinio sūrio
- 0.5 vieneto paprikos
Gaminimo eiga
- Ant labai švaraus stalviršio persijojame miltus, įberiame druskos. Viduryje padarome duobutę, į kurią įpilame alyvuogių aliejų, mieles, cukrų ir šiek tiek vandens. Išmaišome bei paliekame, kad mielės pakiltų.
- Po truputį pildami vandenį sumaišome tešlą, Iš pat pradžių tešlą maišome šakute, imdami miltus nuo pakraščio į vidurį, o kai tešla pasidaro galima minkyti, ją minkome tol, kol taps elastinga ir nelips prie mūsų rankų.
- Tada sudedame tešlą į indą, užklojame švariu rankšluostėliu, kad pakiltų dar maždaug du kartus.
- Iškilusią tešlą padaliname į porą dalių, iškočiojame bei suformuojame picos formos padą.
- Ištepame pomidorų padažu, sudedame kitųs ingredientus, apibarstome sūriu.
- Kepame apie – minučių ~laipsnių temperatūroje.
Pabaigai…
Prieskonių naudojimas yra svarbus; nebijokite eksperimentuoti su skirtingais prieskoniais ir žolelėmis.