Pievagrybių ir bulvių apkepas
Ingredientai apačioje, jei reikia, galite juos pakeisti.
Ingredientai
- šampinjonai: 120-150 gramų
- bulvės: 5-7
- svogūnų ropeliai: 4
- grietinėlė: 300 mililitrų
- pienas: 300 mililitrų
- sviestas: 2 šaukštai
- aliejus: 1 šaukštas
- druska
- šalavijai
- malti juodieji pipirai
- tarkuotas fermentinis sūris: 3-4 šaukštai
Gaminimo eiga
- Pirmiausia grybus nuvalome, supjaustome gabaliukais bei pabarstytus druska pakepiname šaukšte sviesto.
- Tuomet svogūnus nulupame, supjaustome į keturias dalis ar smulkiau bei sukratome į keptuvėje įkaitintą šaukštą aliejaus. Pamaišydami kepiname maždaug – minučių. Tada sukratome grybus, įdedame šaukštą sviesto bei kepiname dar apie minutes ant nesmarkios ugnies.
- Paskui bulves nuskutame, supjaustome maždaug cm griežinėliais, sudedame į didelę keptuvę, pabarstome druska, supilame pieną bei grietinėlę, užviriname. Tada karštį sumažiname, uždengiame dangtį bei apie minučių kaitiname (iki ims minkštėti), kelis kartus atsargiai apverčiame.
- Tada grybus su svogūnais bei bulves sluoksniais perkeliame į orkaitėje skirtą kepti indą vis užberdami pipirų, šalavijų. Viršutinis sluoksnis turi būti bulvių. Ant jo tolygiai užberiame sūrį.
- Galiausiai kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie – minučių, iki patiekalo konsistencija taps kreminė, o sūris ims burbuliuoti. Tikras gardumėlis!
Pabaigai…
Nepamirškite pasilinksminti ir mėgautis maisto gaminimo procesu!