Pievagrybių ir bulvių apkepas

Pievagrybių ir bulvių apkepas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ingredientai apačioje, jei reikia, galite juos pakeisti.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Patiekalai vakarienei
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • šampinjonai: 120-150 gramų
  • bulvės: 5-7
  • svogūnų ropeliai: 4
  • grietinėlė: 300 mililitrų
  • pienas: 300 mililitrų
  • sviestas: 2 šaukštai
  • aliejus: 1 šaukštas
  • druska
  • šalavijai
  • malti juodieji pipirai
  • tarkuotas fermentinis sūris: 3-4 šaukštai

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia grybus nuvalome, supjaustome gabaliukais bei pabarstytus druska pakepiname šaukšte sviesto.
  • Tuomet svogūnus nulupame, supjaustome į keturias dalis ar smulkiau bei sukratome į keptuvėje įkaitintą šaukštą aliejaus. Pamaišydami kepiname maždaug – minučių. Tada sukratome grybus, įdedame šaukštą sviesto bei kepiname dar apie minutes ant nesmarkios ugnies.
  • Paskui bulves nuskutame, supjaustome maždaug cm griežinėliais, sudedame į didelę keptuvę, pabarstome druska, supilame pieną bei grietinėlę, užviriname. Tada karštį sumažiname, uždengiame dangtį bei apie minučių kaitiname (iki ims minkštėti), kelis kartus atsargiai apverčiame.
  • Tada grybus su svogūnais bei bulves sluoksniais perkeliame į orkaitėje skirtą kepti indą vis užberdami pipirų, šalavijų. Viršutinis sluoksnis turi būti bulvių. Ant jo tolygiai užberiame sūrį.
  • Galiausiai kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie – minučių, iki patiekalo konsistencija taps kreminė, o sūris ims burbuliuoti. Tikras gardumėlis!

Pabaigai…

Nepamirškite pasilinksminti ir mėgautis maisto gaminimo procesu!
Recepto raktažodžiai Apkepai, Bulvių patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating