Rūkytas ungurys
Štai mano būdas, kaip gaminu šį patiekalą. Pasidalinkite savo būdais komentaruose.
Ingredientai
- Ungurys
- druskos
- pipirų
- lauro lapelių
- gvazdikėlių
- kadagio uogų
Gaminimo eiga
- Išdarinėtą ungurį įtriname druska, sumaišyta su susmulkintais prieskoniais, ir paslėgtą palaikome dienas, kad įsisūrėtų.
- Po to nusausiname, šonus išplečiame įsprausdami pagaliukais ir kabiname rūkyti.
- Rūkome dienas, atsižvelgiant į ungurio dydį ir rūkymo būdą – šaltai rūkome ilgiau, karštai – trumpiau.
- Paprastai biagiama rūkyti kadagio dūmais.
- Patiekiame nenuluptą, supjaustytą nedideliais gabalėliais, su citrinos griežinėliais.
Pabaigai…
Skirkite laiko mėgautis maisto gaminimo aromatais ir garsais; tai yra dalis patirties.