Saldus aštrus faršo troškinys
Šiandieną pasimėgaukite saldžiu aštriu faršo troškiniu. Tai – puikus pietų patiekalas.
Ingredientai
- 2 valgomieji šaukštai aliejaus
- 2 supjaustyti svogūnai
- 2 sutrintos česnako skiltelės
- 500 g jautienos faršo
- 1/4 puodelio pomidorų pastos su aštriais prieskoniais
- 2 supjaustytos morkos
- 2 supjaustyti saliero stiebai
- 3 puodeliai vandens arba sultinio
- 1 mažas nuluptas išsėklintas ir supjaustytas obuolys
- 1 suraikytas bananas
- 1/4 puodelio razinų
- 2 valgomieji šaukštai rudojo cukraus
- 2 valgomieji šaukštai baltojo acto
- Virti ryžiai patiekimui
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite aliejų vidutinio dydžio keptuvėje ant didelės liepsnos. Pakepinkite svogūnus ir česnaką minutes, kol suminkštės. Sudėkite faršą. Kepkite dar minutes, kepdami šaukštu ar mentele sukapokite faršą, kad nebūtų sušokęs dideliais gabalais. Įmaišykite pomidorų pastą. Kepkite minutes, kol pradės skaniai kvepėti.
- Sudėkite daržoves ir supilkite sultinį. Užvirinkite ant didelės liepsnos, tada sumažinkite ir pavirkite atviroje keptuvėje – min, kol daržovės suminkštės.
- Įmaišykite obuolį, bananą, razinas, cukrų ir actą. Dar pavirkite – minučių, kol sukietės. Patiekite su ryžiais. Patarimas: šį patiekalą galima užsišaldyti, todėl kodėl nepasidarius jo daugiau? Jis puikiai tinka ir ant skrebučių.
Pabaigai…
Neskubėkite gamindami; kantrybė dažnai padeda pasiekti geriausius skonius.