Salotos su želatina
Ingredientai ir gaminimo eiga pateikti apačioje.
Ingredientai
- 4 virtos bulvės
- 4 virtos morkos
- 4 marinuoti agurkai
- 1 stiklinė konservuotų žirnelių
- 1 stiklinė maltų marinuotų arba raugintų grybų
- 1 indelis majonezo
- 3 šaukštai grietinės
- 2 šaukštai želatinos
- 1 stiklinė mėsos, grybų sultinio arba vandens
- truputis pipirų
Gaminimo eiga
- Želatiną išbrinkiname ir ištirpiname sultinyje.
- Bulves, morkas, agurkus supjaustome kubeliais, suberiame žirnelius ir sumaišome su majonezu, grietine ir trupučiu pipirų.
- Į maltus grybus įpilame šaukštus paruoštos želatinos, o likusią želatiną supilame į daržovių salotas.
- Į aliejumi pateptą formą sudedame dalį daržovių salotų.
- Į vidurį įdedame grybus ir vėl uždedame salotų.
- Taip paruoštas salotas val. laikome šaltai.
- Po to išimame iš formos, papuošiame ir patiekiame.
Pabaigai…
Tinkami įrankiai gali palengvinti ir padaryti maisto gamybą malonesnę.