Sultingi vištienos suktinukai su šonine
Skaitykite toliau, kad sužinotumėte, kaip paruošti šį patiekalą.
Ingredientai
- vištienos krūtinėlės filė
- kelios šoninės juostelės
- druska
- pipirai
- Provanso žolelės
- Įdarui:
- svogūnas: 1 nedidelis
- pievagrybiai arba džiovinti baravykai: 2
- saldžioji paprika: 1 griežinėlis
- nedidelė morka
- aliejus: 1 šaukštelis
- sviestas: gabalėlis
Gaminimo eiga
- Pirmiausia išmuškime vištienos filė, apibarstykime druska, pipirais bei keliais žiupsneliais Provanso žolelių.
- Tuomet paruoškime įdarą: svogūną ir papriką susmulkinkime nedideliais gabalėliais, sutarkuokime morką, įdėkime džiovintų baravykų ar smulkintų pievagrybių bei viską pakepinkime apie minutes įkaitintoje keptuvėje ant šaukštelio aliejaus arba gabalėlio sviesto.
- Trečiame etape abi vištienos filė puses maždaug po minutę apkepinkime įkaitintoje keptuvėje. Palikime atvėsti kelioms minutėms.
- Tuomet vištieną kruopščiai nusausinkime, uždėkime įdaro ir suformuokime suktinukus. Juos apvyniokime šoninės juostelėmis ir užtvirtinkime mediniais smeigtukais, kad suktinukai neišsivyniotų.
- Galiausiai įkaitinkime keptuvę, sudėkime suktinukus ir apkepkime abi puses po maždaug minutes, kol šoninė gražiai apskrus. Vėliau uždenkime dangčiu, sumažinkime kaitrą ir kepkime dar maždaug minutes. Palikime keptuvėje dar kelioms minutėms, o vėliau jau galima ragauti. Skanaus visiems vištienos mėgėjams!
Pabaigai…
Maisto gaminimas yra dalijimasis; mėgaukitės procesu ir galutiniu patiekalu su artimaisiais.