Švediški kukuliai
Man patinka gaminti taip, kaip aprašiau čia. Jei turite kitų idėjų, pasidalinkite komentaruose.
Ingredientai
- 500 g kiaulienos faršo
- 2 šaukštai džiūvėsėlių
- druskos
- 60 g sviesto
- juodųjų pipirų
- 1 šaukštas kvietinių miltų
- 0.25 l vištienos sultinio
- 3 šaukštai grietinės
- 1 kiaušinis
Gaminimo eiga
- Kiaušinį, džiūvėsius bei prieskonius sumaišome su faršu.
- Keptuvėje ištirpiname g sviesto ir kepame kukulius apie minutes. Kai kukuliai apkepa, dedame į puodą ir paviriame apie – minučių.
- Į keptuvę sudedame likusius g sviesto, maišant supilame miltus. Kepame, kol paraus. Tai atlikę, maišydami į keptuvę pilame sultinį, kad neliktų gumulų.
- Maišome iki vientisos masės, tada įberiame druskos bei pipirų ir viriame ~ minučių ant silpnos ugnies.
- Išvirus, dedame grietinę ir ją sumaišome.
- Galime tiekti su bulvėmis, daaržovėmis, mišrainėmis, makaronais. Viskas pagal Jūsų skonį. Skanaus!
Pabaigai…
Maisto gaminimas yra įgūdis, kuris tobulėja su praktika – nuolat eksperimentuokite ir mokykitės.