Tailandietiški kepti ryžiai
Išsamias instrukcijas rasite recepto aprašyme.
Ingredientai
- Žemės riešutų aliejus: 2 valgomieji šaukštai
- svogūnai: 1 (supjaustytas)
- Česnakai: 3 sutrintos skiltelės
- jelapenai: 1 ilgas (smulkiai supjaustytas)
- imbieras: 2 valgomieji šaukštai (šviežiai tarkuotas)
- raudonoji kario pasta: 2 valgomieji šaukštai
- raudonosios paprikos: 1 (išsėklinta ir supjaustyta)
- Žaliosios pupelės: 100 g (supjaustytos)
- Žaliosios citrinos lapeliai: 4 (plonai supjaustyti)
- ryžiai: 4 stiklinės virtų ir pakepintų ryžių (1 1/3 stiklinės iš jų nevirti)
- vištiena: 2 stiklinės (supjaustyta ir pakepinta)
- tamari padažas arba sojų padažas: 2 valgomieji šaukštai
- Žuvies padažas: 1 valgomasis šaukštas
- bazilikų lapeliai arba įprastas bazilikas: 1/2 stiklinės
- Citrinos žievelė: patiekimui
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite aliejų gilioje keptuvėje ant vidutinės liepsnos. Pakepinkite svogūną, česnaką, pipirus ir imbierą minutes, kol suminkštės.
- Įdėkite pastą ir pakepinkite dar minutę, kol atsiras malonus aromatas.
- Įmaišykite papriką, pupeles ir žaliosios citrinos lapelius, pakepinkite minutes kol daržovės suminkštės. Sudėkite pakepintus ryžius, vištieną, Tamari ir žuvies padažus, pakepinkite dar minutes, kol pradės virti. Įmaišykite baziliką. Patiekite ryžius dubenėliuose su citrinos žievelėmis.
Pabaigai…
Švieži ingredientai dažnai daro didelę įtaką galutiniam patiekalo skoniui.