Tailandietiški kepti ryžiai

Tailandietiški kepti ryžiai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Išsamias instrukcijas rasite recepto aprašyme.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 25 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Azijietiški patiekalai, Pasaulio virtuvė, Patiekalai pietums, Patiekalai vakarienei, Patiekalai visai šeimai, Tailandietiški patiekalai
Virtuvė Azijietiška
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • Žemės riešutų aliejus: 2 valgomieji šaukštai
  • svogūnai: 1 (supjaustytas)
  • Česnakai: 3 sutrintos skiltelės
  • jelapenai: 1 ilgas (smulkiai supjaustytas)
  • imbieras: 2 valgomieji šaukštai (šviežiai tarkuotas)
  • raudonoji kario pasta: 2 valgomieji šaukštai
  • raudonosios paprikos: 1 (išsėklinta ir supjaustyta)
  • Žaliosios pupelės: 100 g (supjaustytos)
  • Žaliosios citrinos lapeliai: 4 (plonai supjaustyti)
  • ryžiai: 4 stiklinės virtų ir pakepintų ryžių (1 1/3 stiklinės iš jų nevirti)
  • vištiena: 2 stiklinės (supjaustyta ir pakepinta)
  • tamari padažas arba sojų padažas: 2 valgomieji šaukštai
  • Žuvies padažas: 1 valgomasis šaukštas
  • bazilikų lapeliai arba įprastas bazilikas: 1/2 stiklinės
  • Citrinos žievelė: patiekimui

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite aliejų gilioje keptuvėje ant vidutinės liepsnos. Pakepinkite svogūną, česnaką, pipirus ir imbierą minutes, kol suminkštės.
  • Įdėkite pastą ir pakepinkite dar minutę, kol atsiras malonus aromatas.
  • Įmaišykite papriką, pupeles ir žaliosios citrinos lapelius, pakepinkite minutes kol daržovės suminkštės. Sudėkite pakepintus ryžius, vištieną, Tamari ir žuvies padažus, pakepinkite dar minutes, kol pradės virti. Įmaišykite baziliką. Patiekite ryžius dubenėliuose su citrinos žievelėmis.

Pabaigai…

Švieži ingredientai dažnai daro didelę įtaką galutiniam patiekalo skoniui.
Recepto raktažodžiai Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating