Tailandietiški vištienos vokeliai
Niekas nelieka paslėpta, viskas žemiau.
Ingredientai
- vištienos krūtinėlė: 1
- česnakas: 1 skiltelė
- žalia kalendra: 55 g
- sojų padažas: 3 šaukštai
- sezamo sėklos: 2 šaukšteliai
- sezamo aliejus: 1 šaukštelis
- skystas medus: 2 šaukšteliai
Gaminimo eiga
- Pradžioje nulupkime nuo krūtinėlės odelę, atidėkime (neišmeskime). Supjaustykime mėsą šiaudeliais. Tada česnaką susmulkinkime, kalendros lapelius susmulkinkime. Sumaišykime vištieną, česnaką, kalendrą, šaukštelius sojų padažo ir šaukštelį sezamo sėklų.
- Tuomet vištienos odelę perpjaukime perpus. Į abiejų dalių vidurį įdėkime vištienos masės, sulankstykime kaip vokelį bei persmeikite dantų krapštuku.
- Po to gilioje keptuvėje įkaitinkime aliejų. Abu vokelius apkepkime ant silpnos liepsnos, kol pagels.
- Kol keps vokeliai, mes pasigaminkime padažą. Sumaišykime sezamų aliejų, šaukštelį sojų padažo, medų bei šaukštelį sezamų sėklų.
- Galiausiai iškepusius vištienos vokelius išimkime į lėkštę, papuoškime vyšniniais pomidorais arba kitomis daržovėmis. Prie vokelių patiekite padažą. Skanaus valgantiems!
Pabaigai…
Pateikimas svarbus – skirkite laiko patiekalo pateikimui ant lėkštės.