Tailandietiškos jautienos salotos
Gaivios ir sočios salotos pietų stalui ar priešpiečiams. Įpjaustykite čili pipiriukų, jei norisi aštrumo.
Ingredientai
- 2 valgomieji šaukštai aliejaus
- 400 g jautienos nugarinės
- 100 g Pekino kopūsto lapų
- 1 sauja mėtos lapelių
- 1 sauja kalendros lapelių
- 1 puodelis šparaginių pupelių
- 1 dėžutė vyšninių pomidorų, supjaustytų pusiau
- 1 griežinėliais supjaustytas agurotis
- 1 plonais griežinėliais supjaustytas raudonasis svogūnas
- Padažui:
- 1/3 puodelio saldaus čili padažo
- Sutarkuota 1 žaliosios citrinos žievelė
- 2 valgomieji šaukštai žuvų padažo
- 1 trinta česnako skiltelė
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje ant didelės ugnies.
- Kepkite jautieną po minutes iš abiejų pusių, kol apkeps. Padėkite atskirai ir uždenkite, kad neatšaltų.
- Padažas: dubenėlyje suplakite visus ingredientus ir padėkite atskirai.
- Į didelį dubenį sudėkite kopūstą, žoleles, šparagus, pomidoriukus, agurką ir svogūną.
- Plonai supjaustykite jautieną. Sumaišykite su salotomis ir padažu prieš pat patiekdami.
Pabaigai…
Porcijų dydis gali skirtis priklausomai nuo asmeninių pageidavimų ir alkio lygio.