Tešloje kepta silkė

Tešloje kepta silkė

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Taip, kepti silkes, pamirkytas tešloje, galima ne prasčiau negu bet kurią kitą žuvį. Tiesą sakant, tai ne toks populiarus pasirinkimas, tačiau paragavus gali tikrai pasirodyti stebėtinai geras. Silkė yra stipresnio skonio, todėl gali būti puikus užkandis. Be to, tai sveika žuvis, turinti mažai kalorijų ir daug baltymų bei omega-3 riebalų rūgščių. Taigi drąsiai išbandykite! Tešlos paruošimas: 5-10 minučių; Silkių pjaustymas: 5-10 minučių; Silkių kepimas: 5-10 minučių; Porcijų kiekis priklausys nuo turimų silkių dydžio ir nuo to, ar patiekalas bus patiekiamas kaip didesnio patiekalo dalis, ar ne. Apytikriai apskaičiuota, kad keturių nedidelių silkių, supjaustytų mažais gabalėliais ir paruoštų tokiu būdu, tikriausiai pakaktų vienam ar dviem žmonėms kaip užkandžio ar lengvo patiekalo. Jei silkė patiekiama kaip didesnio patiekalo su kitais patiekalais dalis, ji gali būti patiekiama daugiau žmonių. Jeigu jeigu lieka tešlos, galbūt mišinys gavosi pernelyg skystas. Likučiuose galite iškepti šviežias ar šaldytas daržoves, pavyzdžiui šparagus, brokolius, kalafiorus ar net pievagrybius!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Patiekalai pietums, Patiekalai vakarienei, Patiekalai visai šeimai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 2 porcijos

Ingredientai
  

  • 4 silkės
  • 2 kiaušiniai
  • 4-5 šaukštai miltų
  • 5 šaukštai grietinės
  • druskos
  • aliejaus

Gaminimo eiga
 

  • Išmirkytą silkę perpjauname išilgai, išimame kaulus ir apdžioviname.
  • Trynius ištriname su šaukštais aliejaus ir grietine, suberiame dalį miltų ir gerai išsukame.
  • Baltymus išplakame ir atsargiai įmaišome į tešlą, kartu suberiame likusius miltus bei druską.
  • Pavolioję tešloje silkes iškepame įkaitintame aliejuje.
  • Iškeptas aušiname ir paduodame su salotomis arba užpiltomis marinatu.

Pabaigai…

Skonių derinimas gali iškelti patiekalą į aukštesnį lygį.
Recepto raktažodžiai Patiekalai su silke, Patiekalai vaikams, Receptai su nuotraukomis, Žuvies patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating