Traški jautiena su brokoliais
Visą informaciją apie šio patiekalo gaminimą rasite žemiau.
Ingredientai
- jautiena: 300 g (supjaustyta plonomis juostelėmis)
- aliejus: kepimui
- kukurūzų krakmolas: 3 šaukštai
- brokoliai: 1
- česnako skiltelės: 2 (plonai supjaustytos)
- imbiero šaknys: 1 maždaug 5 cm ilgio (smulkiai supjaustyta)
- aitriųjų pipirų dribsniai: 1 šaukštelis
- svogūnai laiškai: 1 mažas ryšulėlis
- sojos padažas: 5 šaukštai
- cukrus: 5 šaukštai
- citrinų sultys: 2
Gaminimo eiga
- Pirmiausia gilioje keptuvėje (“wok”) ant aukštos ugnies įkaitinkime aliejų (jo tikrai nepagailėkime). Dėkime krakmole pavoliotus jautienos gabalėlius (geriausia ne visus iš karto, o per kelis kartus) ir apkepkime, kol bus labai traškūs ir tamsiai rudi. Tuomet sudėkime ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
- Galiausiai nupilkime aliejų (jo turi likti tik truputis), sudėkime brokolius, česnaką, imbierą bei aitriųjų pipirų dribsnius. Po maždaug minutės supilkime su cukrumi sumaišytą sojos padažą bei citrinų sultis. Pakepkime dar maždaug minutes. Sudėkime jautieną, smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus ir dar apie minutę pakaitinkime.
Pabaigai…
Mėgaukitės spalvomis, tekstūromis ir kvapais gamindami.