Traškieji vištienos kukuliai su makaronais
Mėgaukitės šių traškių vištienos kukulėlių paprastumu su makaronais. Lengvai pagaminami ir auksiniu traškumu pasižymintys mėsos kukuliai pagerins jūsų savaitės vakaro vakarienę įdedant nedaug pastangų. Mėgaukitės puikiu traškios tekstūros ir pikantiško skonio deriniu kiekviename kąsnyje!
Ingredientai
- Itališki lakštiniai: 200 gramų
- malta vištiena: 300 gramų
- kario prieskonių milteliai
- malti juodieji pipirai
- druska
- svogūnai: 1 (didelis)
- česnako skiltelės: 1 (tarkuota)
- džiūvesėliai
- aliejus: 500 mililitrų
- Padažui:
- liesa grietinė: 100 mililitrų
- druska
- malti pipirai
- česnakas
- krapai
- petražolės
- ištirpintas pelėsinis sūris: 50 gramų
Gaminimo eiga
- Pirmiausia, užverdame vandenį makaronams bei įkaitiname puode aliejų. Kol vanduo bei aliejus kais, ganėtinai smulkiai supjaustome svogūnus, sumaišome su mėsa, česnako skiltele, įberiame prieskonių – kario, druskos ir pipirų. Mėsos kukulius šiek tiek suvilgome vandeniu bei apvoliojame džiuvėsėliuose.
- Tada išverdame makaronus, o mėsos kukulius apkepame įkaitusiame aliejuje. Padažą paruošiame sumaišydami visus nurodytus ingredientus. Makaronus sudedame į lėkštę, užpilame padažu, kukulius nusausiname virtuviniu rankšluosčiu bei uždedame ant makaronų. Patiekiame nedelsdami. Tikras skanumėlis vištienos ir makaronų mėgėjams.
Pabaigai…
Gaminimo laikai gali skirtis; visada patikrinkite, ar patiekalas paruoštas, kad išvengtumėte permaisto ar nepilnai iškepusio patiekalo.