Triušienos guliašas
Visos instrukcijos ir ingredientai pateikti žemiau.
Ingredientai
- 500 g triušienos;
- 2 morkos;
- 200 g žirnelių;
- 200 g žiedinis kopūstas;
- svogūnas;
- maža cukinija;
- 2-4 pomidorai;
- šaukštas sviesto;
- šaukštas miltų;
- porą šaukštų grietinės;
- šaukštelis pomidorų pastos;
- juodieji pipirai;
- kam tinka ir aitriųjų raudonųjų viena dvi ankštys;
- druska;
- saldžiosios paprikos milteliai;
- sultinio kubelis.
Gaminimo eiga
- Keptuvėje su aliejumi pakepame svogūną. Šiems suminkštėjus, sudedame kubeliais supjaustytą triušieną, apkepame ją. Apkepus, iki gražiai parudavus mėsai, sudedame prieskonius. Iš keptuvės viską perdedame į puodą, kuriame gaminsite guliašą, įpilame vandens, kad apsemtų ruošiamą patiekalą. Į puodą įdedame kubelį sultinio. Po to sudedame kubeliais pjaustytas daržoves, išskyrus morkas. Viską gerai išmaišome ir ant lėtos ugnies dar troškiname apie min. Tuo metu atskiroje keptuvėje ištirpiname sviestą ir pakepiname sutarkuotas morkas. Joms apkepus, įberiame šaukštą miltų ir dar šiek tiek pakepiname. Morkas sudedame į puodą su guliašu, dar kartą gerai išmaišome. Į masę įdedame pomidorų pastos ir viską troškiname, kol suminkštės mėsa ir daržovės. Prieš baigiant guliašui troškintis, įdėti grietinės. Garnyrui rekomenduojama patiekti virtas bulves ar ryžius. Pirštelius laižysite.
Pabaigai…
Šviežios žolelės gali pridėti šviežumo ir skonio sprogimo jūsų patiekalams.