Vietnamietiškos vištienos salotos
Gaunasi panašiai kaip nuotraukose.
Ingredientai
- pluoštelis kalendros
- lazdelė citrinžolės, stambiai supjaustytos
- 2 vidutinio dydžio vištienos file, be odos
- pluoštelis mėtų
- 3 salierai, supjaustyti įstrižai
- 2 mažos morkos, stambiai sutarkuotos
- 1 puodelis šparaginių pupelių
- salotų lapai, lapai nuplauti ir nusausinti
- 1/3 puodelio kepintų žemės riešutų, stambiai supjaustytų
- 1/4 puodelio keptų askaloninių česnakų
- Papuošimui:
- 2 šaukštai laimo sulčių,
- 1 1/2 šaukšto žuvies padažo,
- 1 1/2 arbatinio šaukštelio cukraus pudros,
- 1 mažas raudonasis čili pipiras, smulkiai supjaustytas ir nusėklintas,
- 1 skiltelė česnako, sutrinta.
Gaminimo eiga
- Į didelį puodą iki pusės pripilkite vandens. Nupjaukite kalendrų galus ir gerai nuplaukite. Stiebus kartu su citrinžole suberkite į puodą. Lapus padėkite į šalį. Uždenkite ir virkite žemoje temperatūroje. Sudėkite vištieną ir virkite toliau. Virkite dalinai uždengę apie minučių. Perkelkite vištieną į lėkštę ir leiskite šiek tiek atvėsti. Supjaustykite ir dar palikite ataušti.
- Papuošimų ingredientus sudėkite į mažą uždengiamą indą ir gerai sukratykite. Padėkite į šalį.
- Kalendros ir mėtų lapus nuplaukite ir gerai nusausinkite. Žoleles dideliame inde sumaišykite su salieru, morkomis, šparaginėmis pupelėmis, vištiena. Apibarstykite papuošimu.
- Suplėšykite salotų lapus ir patiekite lėkštėje. Ant jų užpilkite salotų mišinio ir apibarstykite žemės riešutais bei keptais askaloniniais česnakais.
Pabaigai…
Geras patiekalo derinimas gali suteikti malonią kulinarinę patirtį tiek vizualiai, tiek skoniu.