Vištiena su naminiu pomidorų padažu

Vištiena su naminiu pomidorų padažu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ingredientų sąrašas ir gaminimo procesas aprašyti apačioje.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Patiekalai pietums, Patiekalai vakarienei
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • vištienos šlaunelės: 6
  • pomidorai: 6
  • svogūnai: 2
  • česnakas: 2 skiltelės
  • aliejus: kepimui
  • sviestas: 1 šaukštas
  • balzaminis actas: 2 šaukštai
  • druska
  • malta džiovinta saldžioji paprika: 1/2 šaukštelio
  • aitriosios paprikos: truputis
  • kalendros lapeliai: pluoštelis
  • grikiai: 1,5 stiklinės

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia pomidorus pamerkime kelioms minutėms į labai karštą vandenį, tuomet išgriebkime ir nulupkime nuo jų odeles.
  • Tada mėsos gabaliukus sudėkime keptuvėje į įkaitintą aliejų, užberkime druskos, pipirų bei maždaug minučių kepkime ant smarkios ugnies, tada karštį sumažinkime iki vidutinio ir kepkime dar maždaug minučių. Tada sumeskime smulkiai sukapotas česnako skilteles, pamaišykime, bei kepkime kažkur minutes. Dabar sumeskime smulkiai sukapotus svogūnus, supilkime balzaminį actą, kepkime minučių, iki jie taps skaidrūs.
  • Išvirkime grikius kaip nurodyta ant jų pakuotės.
  • Tuomet smulkiai supjaustykime pomidorus ir suberkime į keptuvę, suberkime saldžiąją papriką, kepinkime, kol skystis keptuvėje ims tirštėti, sudėkime sviestą, bei viską išmaišykime.
  • Galiausiai berkite į lėkštę grikių, dėkite šlauneles, apliekite jas pomidorų padažu iš keptuvės, bei viską pabarstykime kalendrų lapeliais. Ragaujam! Skanaus.

Pabaigai…

Kartais mažiau yra daugiau; paprasti patiekalai gali būti patys skaniausi.
Recepto raktažodžiai Vištienos patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating