Vištiena su naminiu pomidorų padažu
Ingredientų sąrašas ir gaminimo procesas aprašyti apačioje.
Ingredientai
- vištienos šlaunelės: 6
- pomidorai: 6
- svogūnai: 2
- česnakas: 2 skiltelės
- aliejus: kepimui
- sviestas: 1 šaukštas
- balzaminis actas: 2 šaukštai
- druska
- malta džiovinta saldžioji paprika: 1/2 šaukštelio
- aitriosios paprikos: truputis
- kalendros lapeliai: pluoštelis
- grikiai: 1,5 stiklinės
Gaminimo eiga
- Pirmiausia pomidorus pamerkime kelioms minutėms į labai karštą vandenį, tuomet išgriebkime ir nulupkime nuo jų odeles.
- Tada mėsos gabaliukus sudėkime keptuvėje į įkaitintą aliejų, užberkime druskos, pipirų bei maždaug minučių kepkime ant smarkios ugnies, tada karštį sumažinkime iki vidutinio ir kepkime dar maždaug minučių. Tada sumeskime smulkiai sukapotas česnako skilteles, pamaišykime, bei kepkime kažkur minutes. Dabar sumeskime smulkiai sukapotus svogūnus, supilkime balzaminį actą, kepkime minučių, iki jie taps skaidrūs.
- Išvirkime grikius kaip nurodyta ant jų pakuotės.
- Tuomet smulkiai supjaustykime pomidorus ir suberkime į keptuvę, suberkime saldžiąją papriką, kepinkime, kol skystis keptuvėje ims tirštėti, sudėkime sviestą, bei viską išmaišykime.
- Galiausiai berkite į lėkštę grikių, dėkite šlauneles, apliekite jas pomidorų padažu iš keptuvės, bei viską pabarstykime kalendrų lapeliais. Ragaujam! Skanaus.
Pabaigai…
Kartais mažiau yra daugiau; paprasti patiekalai gali būti patys skaniausi.