Vištiena su sezamu
Kviečiame peržiūrėti receptą ir išbandyti savo virtuvėje.
Ingredientai
- 4 vištienos filė
- 4 šaukštai sojų padažo
- 5 šaukštai aliejaus
- 2-3 kiaušinių tryniai
- 4 šaukštai vyno acto
- truputis druskos
- sezamo sėklų vištienai apvolioti
- aliejaus
Gaminimo eiga
- Vištieną supjaustome gabalėliais ir marinuojame apie valandą įpylę po šauktšą aliejaus, acto, sojų padažo.
- Kiaušinių trynius išplakame su likusiu aliejumi, actu ir sojų padažu bei trupučiu druskos.
- Kiaušinių plakinyje apvoliojame vištienos gabaliukus. Juos dedame į sezamo sėklas, apvoliojame ir tada kepame įkaitintame aliejuje.
- Tinka patiekti su daržovėmis, prie alaus ar baltojo vyno.
Pabaigai…
Kai kyla abejonės, paprastumas gali išryškinti ingredientų kokybę.