
Vištienos blauzdelės grietinėlės padaže
Čia rasite mano receptą. Jei turite pastabų ar patarimų, rašykite komentaruose.
Ingredientai
- vištienos blauzdelės: 1 kilogramas
- grietinėlė: 100 mililitrų
- daržovių sultinys: 100 mililitrų
- sviestas: 50 gramų
- malti juodieji pipirai: žiupsnelis
- druska: žiupsnis
- petražolės: saujelė
- aliejus: kepimui
Gaminimo eiga
- Pirmiausia paukštieną nuplauname, paliekame nuvarvėti arba tiesiog popieriniu rankšluosčiu nusausiname.
- Tuomet druską bei pipirus sumaišome bei įtriname vištieną. Sudedame į dubenį, uždengiame bei kažkur valandai padedame ją į šaldytuvą.
- Tada įkaitiname keptuvėje aliejų, sudedame vištienos gabaliukus kepti, uždengiame dangtį. Kartas nuo karto mėsos gabaliukus apversčiame. Kepame maždaug minučių.
- Po to karštį sumažiname. Įdedame į keptuvę sviestą. Sultinį sumaišome su grietinėle bei supilame į keptuvę. Uždengiame bei patroškiname paukštieną dar maždaug minutes. Užberiame sukapotas petražoles, dar sykį pamaišome.
- Galiausiai paukštieną patiekiame su ryžiais arba su šviežių daržovių (pavyzdžiui, kopūstų) salotomis, alyvuogėmis, kepintu arba šviežios citrinos griežinėliu. Tikras gardumėlis. Skanaus!
Pabaigai…
Skonių balansas yra svarbus; apsvarstykite saldumą, sūrų, rūgštų ir kartų elementus.