Vištienos blauzdelės grietinėlės padaže

Vištienos blauzdelės grietinėlės padaže

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Čia rasite mano receptą. Jei turite pastabų ar patarimų, rašykite komentaruose.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Patiekalai vakarienei
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • vištienos blauzdelės: 1 kilogramas
  • grietinėlė: 100 mililitrų
  • daržovių sultinys: 100 mililitrų
  • sviestas: 50 gramų
  • malti juodieji pipirai: žiupsnelis
  • druska: žiupsnis
  • petražolės: saujelė
  • aliejus: kepimui

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia paukštieną nuplauname, paliekame nuvarvėti arba tiesiog popieriniu rankšluosčiu nusausiname.
  • Tuomet druską bei pipirus sumaišome bei įtriname vištieną. Sudedame į dubenį, uždengiame bei kažkur valandai padedame ją į šaldytuvą.
  • Tada įkaitiname keptuvėje aliejų, sudedame vištienos gabaliukus kepti, uždengiame dangtį. Kartas nuo karto mėsos gabaliukus apversčiame. Kepame maždaug minučių.
  • Po to karštį sumažiname. Įdedame į keptuvę sviestą. Sultinį sumaišome su grietinėle bei supilame į keptuvę. Uždengiame bei patroškiname paukštieną dar maždaug minutes. Užberiame sukapotas petražoles, dar sykį pamaišome.
  • Galiausiai paukštieną patiekiame su ryžiais arba su šviežių daržovių (pavyzdžiui, kopūstų) salotomis, alyvuogėmis, kepintu arba šviežios citrinos griežinėliu. Tikras gardumėlis. Skanaus!

Pabaigai…

Skonių balansas yra svarbus; apsvarstykite saldumą, sūrų, rūgštų ir kartų elementus.
Recepto raktažodžiai Receptai su nuotraukomis, Vištienos patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating