Vištienos “maišelis” su baravykais
Čia rasite mano receptą. Jei turite pastabų ar patarimų, rašykite komentaruose.
Ingredientai
- 4 vištų krūtinėlės
- 0,5l sūdytų baravykų
- 1 svogūnas
- 50g sviesto
- 1 šaukštas džiovintų grybų miltelių
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- truputėlis aliejaus skardai patepti
- 1 stiklinė vandens
- keletas medinių smeigtukų krepšeliams formuoti
Gaminimo eiga
- Vištų krūtinėles lengvai padaužome mėsai skirtu plaktuku.
- Džiovintų grybų miltelius sumaišome su druska bei maltais juodaisiais pipirais.
- dalimis šio mišinio įtriname vištų krūtinėles ir laikome apie val.
- Sūdytus grybus išmirkome, supjaustome kubeliais ir apkepame su sviestu bei susmulkintu svogūnu.
- Į vištų krūtinėlių vidurį dedame įdaro ir mediniu smeigtuku perverdami krūtinėlės kraštus suformuojame “maišelius”.
- Pabarstome likusiais prieskoniais ir kepame laipsnių temperatūroje apie – min.
- Patiekiame su gruzdintomis bulvėmis, žaliais salotų lapais bei vynuogėmis.
Pabaigai…
Pasirinkite tinkamus serviravimo indus, kad patiekalas atrodytų dar patrauklesnis.