
Vištienos maltiniai su salierų koteliais
Viskas, ko reikia, pateikta žemiau. Gero gaminimo!
Ingredientai
- malta vištiena: 500 gramų
- džiūvėseliai: 1/2 stiklinės
- česnakas: 2 šaukštai (smulkiai sukapotas)
- pomidorų padažas: 3 šaukštai (aštrus)
- kiaušiniai: 1
- česnako milteliai: 1 šaukštelis
- druska
- česnakinis padažas: keli šaukštai
- salierų stiebai: 2
- salierų lapai: 2 šaukštai (smulkiai kapoti)
Gaminimo eiga
- Pirmiausia vištieną sumaišome su kapotais česnakais, česnakų milteliais, šaukštu aštraus pomidorų padažo, kiaušiniu bei puse nurodyto kiekio džiūvėsėlių. Tuomet faršą pasūdome, gerai išminkome bei padarome nedidelių maltinukų.
- Tada juos pavoliojame likusiuose džiūvėsėliuose, dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą bei maždaug minučių pašauname į iki laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Iškepę maltinukai turi būti traškūs bei gražiai apskrudę. Nuplautus bei nusausintus salierų stiebus supjaustome į lygių dalių.
- Galiausiai iškeptus vištienos kukulius dedame į lėkštę, į kiekvieną įsmeigiame po saliero lazdelę, apliejame česnakiniu bei aštriu pomidorų padažu, pabarstome kapotais salierų lapeliais bei patiekiame į stalą. Skanaujame su bulvių arba ryžių koše bei šviežių daržovių salotomis.
Pabaigai…
Laikykite peilius aštrius, kad būtų saugu ir efektyvu dirbti virtuvėje.