Vištienos maltiniai su salierų koteliais

Vištienos maltiniai su salierų koteliais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Viskas, ko reikia, pateikta žemiau. Gero gaminimo!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Patiekalai vakarienei
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • malta vištiena: 500 gramų
  • džiūvėseliai: 1/2 stiklinės
  • česnakas: 2 šaukštai (smulkiai sukapotas)
  • pomidorų padažas: 3 šaukštai (aštrus)
  • kiaušiniai: 1
  • česnako milteliai: 1 šaukštelis
  • druska
  • česnakinis padažas: keli šaukštai
  • salierų stiebai: 2
  • salierų lapai: 2 šaukštai (smulkiai kapoti)

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia vištieną sumaišome su kapotais česnakais, česnakų milteliais, šaukštu aštraus pomidorų padažo, kiaušiniu bei puse nurodyto kiekio džiūvėsėlių. Tuomet faršą pasūdome, gerai išminkome bei padarome nedidelių maltinukų.
  • Tada juos pavoliojame likusiuose džiūvėsėliuose, dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą bei maždaug minučių pašauname į iki laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Iškepę maltinukai turi būti traškūs bei gražiai apskrudę. Nuplautus bei nusausintus salierų stiebus supjaustome į lygių dalių.
  • Galiausiai iškeptus vištienos kukulius dedame į lėkštę, į kiekvieną įsmeigiame po saliero lazdelę, apliejame česnakiniu bei aštriu pomidorų padažu, pabarstome kapotais salierų lapeliais bei patiekiame į stalą. Skanaujame su bulvių arba ryžių koše bei šviežių daržovių salotomis.

Pabaigai…

Laikykite peilius aštrius, kad būtų saugu ir efektyvu dirbti virtuvėje.
Recepto raktažodžiai Vištienos patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating