Vištienos sparneliai aštriame padaže

Vištienos sparneliai aštriame padaže

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Visa informacija apie šį patiekalą yra žemiau.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Patiekalai vakarienei, Patiekalai visai šeimai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • vištienos sparneliai: apie 600 gramų (6 sparneliai)
  • druska
  • pipirai
  • aliejus
  • pomidorų padažas: 8 valgomieji šaukštai
  • sojų padažas: 4 valgomieji šaukštai
  • balzaminis actas: 3 valgomieji šaukštai
  • čili ir česnakų padažas: 3 valgomieji šaukštai (pvz. „Thai Choice“)
  • medus: 2 valgomieji šaukštai
  • citrinos sultys: 1/2 citrinos
  • kajeno pipirai: 1/2 valgomojo šaukšto
  • česnakas: 2 skiltelės
  • konservuoti čili pipirai: 3
  • svogūnų laiškai

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia vištienos sparneliams nukirpkime galiukus bei padalinkime sparnelius į dalis (pjaukime aštriu peiliu ties sulenkimais). Tuomet pabarstykime druska, pipirais ar kitais mūsų mėgiamais prieskoniais. Prieskonius gerai įtrinkime į mėsą ir padėkime į šaldytuvą kuriam laikui. Geriausia sparnelius marinuoti bent per naktį.
  • Tada gerai įkaitinkime aliejų, sudėkime vištienos sparnelius ir kepkime iš abiejų pusių, kol vištiena gražiai apskrus.
  • Tol kol sparneliai kepa, sumaišykime visus padažui skirtus komponentus: pomidorų padažą, medų, sojos padažą, balzaminį actą, čili ir česnakų padažą, citrinos sultis, kajeno pipirus.
  • Kai sparneliai jau iškepė ir gražiai apskrudo, į keptuvę suberkime smulkiai supjaustytas česnako skilteles, pakepkime, kol česnakas taps gražios aukso spalvos bei supilkime jau mūsų paruoštą padažą. Tada sumažinkime ugnį bei patroškinkime maždaug arba minutes.
  • Galiausiai į lėkštę dėkime sparnelius, užpilkime juos padažu ir papuoškime smulkintais čili pipirais ir svogūnų laiškais. Ragaukite su visa šeima arba užsukusiais svečiais. Labai skani vištiena!

Pabaigai…

Šviežios žolelės gali pridėti šviežumo ir skonio sprogimo jūsų patiekalams.
Recepto raktažodžiai Paukštienos patiekalai, Receptai su nuotraukomis, Vištienos patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating