Vištienos vėrinukai su riešutų padažu
Mano receptas aprašytas žemiau. Jei turite pastabų, būtinai palikite komentarą.
Ingredientai
- vištienos krūtinėlė: 1 vidutinio dydžio
- česnakas: kelios skiltelės
- sojos padažas
- pipirai
- druska
- Padažui:
- žemės riešutai: saujelė
- česnakas: kelios skiltelės
- vanduo: pora šaukštų
- aliejus: 1 arbatinis šaukštelis
- pomidorų tyrė
- druska: žiupsnelis
- cukrus: žiupsnelis
- citrinos sulčių: pusės citrinos
Gaminimo eiga
- Pradžioje gerai sumalkime žemės riešutus, suberkime juos į dubenėlį, tuomet įliekime vandens, aliejaus, dėkime pomidorų tyrės, smulkiai sukapoto česnako, įberkime druskos, pipirų, tada supilkime išspaustos citrinos sultis bei viską labai gerai sumaišykime.
- Antrame etape vištienos krūtinėlę supjaustykime vidutinio dydžio kubeliais, įtrinkime prieskoniais (galime užberti ir smulkinto čiobrelio), apiberkime smulkiai supjaustyto česnako griežinėliais bei palikime maždaug pusvalandžiui. Vėliau suverkime vištienos gabalėlius ant iešmelių (po maždaug tris ar keturis gabalėlius).
- Galiausiai įkaitinkime keptuvę, įpilkime šiek tiek aliejaus, sudėkime į keptuvę vėrinukus ir gerai prispauskime. Pakepinkime abi puseles, kad šiek tiek apskrustų, apšlakstykime sojos padažu, tuomet uždenkime keptuvę dangčiu bei ant mažos kaitros palikime kepti kažkur minutes. Po to palikime keptuvėje dar minutėms, o į stalą patiekime su virtomis bulvėmis arba šviežiomis daržovėmis. Ragaujam! 🙂
Pabaigai…
Maisto gaminimas yra puiki galimybė kūrybiškai išreikšti save.