Vyne troškinta vištiena
Mano receptas aprašytas žemiau. Jei turite pastabų, būtinai palikite komentarą.
Ingredientai
- vištų: 1 (supjaustyta gabaliukais)
- miltų: žiupsnelio
- alyvuogių aliejaus: 4 šaukštų
- svogūnų: 1 (susmulkintas)
- salierų: 1 (supjaustyto)
- sauso baltojo vyno: 125 mililitrų
- pomidorų: 3 (didelių, išimtomis sėklomis ir supjaustytų)
- džiovintų raudonėlių: 1/4 arbatinio šaukštelio
- druskos
- šviežių maltų pipirų
- balzaminio acto: 2 šaukštų
- grybų: 100 gramų (supjaustytų)
Gaminimo eiga
- Pirmiausia vištienos gabalėiukus pavoliojame miltuose. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų. Trumpai pakepiname vištienos gabaliukus, sudedame svogūnus bei salierus, pakepiname dar apie minutes. Supilame vyną, sudedame pomidorus, pabarstome raudonėliais, druska bei pipirais.
- Tuomet uždengiame dangčiu, sumažiname ugnį bei troškiname minučių (vištienos gabaliukus vieną kartą apverskite).
- Galiausiai supilame balzaminį actą, sudedame grybus bei patroškinkite maždaug minučių. Tikras skanumėlis!
Pabaigai…
Užsirašyti pastabas apie tai, kas patiko ar ką norėtumėte pakeisti, gali padėti tobulinti gaminimo įgūdžius.