Žuvies filė su riebiomis bulvių salotomis
Pasidalinkite savo patirtimi ir idėjomis komentaruose, jei gaminate kitaip.
Ingredientai
- 1 puodelis miltų
- 1 puodelis žolelių (naudokite 2 skirtingas, pavyzdžiui krapus ir petražoles)
- 4 (maždaug po 125g kiekviena) žuvies filė
- 2 švelniai plakti kiaušiniai
- daržovių aliejus
- salotos
- citrinos žievelė patiekimui
- Riebios bulvių salotos:
- 700g vienodo dydžio nedidelių bulvių
- 1/4 puodelio grietinės
- 1/4 puodelio majonezo
- 2 arbatiniai šaukšteliai garstyčių
- 1 šaukštas baltojo vyno acto
- 3 supjausyti svogūnai
Gaminimo eiga
- Bulvių salotos: virkite bulves minučių. Nusausinkite ir atvėsinkite. Perpjaukite pusiau (arba ketvirčiais, jeigu bulvės didelės). Sumaišykite grietinė, majonezą, garstyčias, actą ir svogūnus. Sudėkite bulves bei pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
- Sumaišykite miltus ir žoleles bei pagardinkite druska ir pipirais. Panardinkite žuvį į kiaušinį ir pavoliokite žolelių mišinyje. Žuvį kepkite minutes ant kiekvienos pusės.
- Salotas patiekite kartu su žuvimi, bulvėmis bei citrinos žievele.
Pabaigai…
Suderinę įvairius ingredientus galite sukurti unikalų ir skanų patiekalą.