Žuvies kotletai su grybų įdaru, riešutų padaže

Žuvies kotletai su grybų įdaru, riešutų padaže

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Čia rasite mano receptą. Jei turite pastabų ar patarimų, rašykite komentaruose.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Patiekalai vakarienei
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Ingredientai
  

  • marinuotos silkės 4 filė
  • lydekos 1 kg
  • 100 g grybų
  • 100 g fermentinio sūrio
  • 3 kiaušiniai
  • 2 v.š. manų kruopų
  • džiūvėsėlių
  • rūgščios aštrios uogų pastos
  • pieno
  • grietinės
  • aliejaus
  • svogūno
  • česnako
  • lazdyno riešutų
  • 100 ml naminio balto vyno
  • krapų
  • petražolių
  • pipirų
  • druskos

Gaminimo eiga
 

  • Sutvarkome silkę, atskiriame silkės pienes ir ikrus, nuskutame lydeką, išvalome vidurius, išimame žuvų kaulus. Žuvies filė su pienėmis ir ikrais sumalame, įmušame du kiaušinius, sudedame plikytas mano kruopas, prieskonius, druską ir gerai išmaišome. Jei žuvies tešla per skysta dedame žiupsnelį miltų.
  • Malimo mašina sumalame grybus, svogūną ir česnaką, barstome pipirų ir druskos, dedame į įkaitintą keptuvę pašlakstytą aliejumi ir apkepiname. Suverčiame į dubenį, smulkia tarka patarkuojame fermentinio sūrio ir gerai išmaišome.
  • Iš žuvies faršo formuokite paplotėlius, dedame šaukštą įdaro, suformuojame saujos dydžio kotletus, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame keptuvėje kol gražiai apskrus.
  • Sutriname lazdynų riešutų du šaukštus, į keptuvę pilame puse stiklinės pieno, beriame sutrintus riešutus ir troškiname kol suminkštės. Beriame smulkintas prieskonines žoleles, šaukštą grietinės, rūgščių aštrių uogų pastos ir ml naminio balto vyno, viską gerai išmaišome iki užvirs. Į stalą teikiame su bulvių koše ir daržovėmis. Pirštelius laižysite.

Pabaigai…

Visada pradėkite su švaria virtuve; tai padaro gaminimo procesą malonesnį.
Recepto raktažodžiai Žuvies patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating