Žuvis ir traškučiai su naminiu Tartaro padažu
Nuotrauka yra tik iliustracija, bet patiekalas skanus kaip ir atrodo.
Ingredientai
- Žuvis ir traškučiai:
- 4 didelės bulvės supjaustytos plonais griežinėliais,
- 4 x 160g žuvies
- Tartaro padažas:
- 2 kiaušinio tryniai,
- 1/2 šaukšto garstyčių.
- 1/2 šaukšto baltojo vyno acto,
- 250g daržovių aliejaus.
- Tešla:
- 2 arbatiniai šaukšteliai sausų mielių,
- 2 puodeliai šilto vandens,
- 2 puodeliai baltų miltų.
- 2 šaukštai raudonojo vyno acto,
- 2 suplakti kiaušinių baltymai,
- 2 puodeliai ledo.
Gaminimo eiga
- Padažas: Sudėkite kiaušinius, garstyčias ir actą į maisto smulkintuvą, lėtai pilkite aliejų švelniai trinant. Tešla: Į didelį indą supilkite šiltą vandenį ir kiaušinio trynius minutėms. Įmaišykite miltus ir actą ir viską gerai suplakite. Atsargiai įmaišykite baltymus ir sudėkite ledą. Tešlą laikykite šaldytuve kol prireiks naudoti. Žuvis ir traškučiai: Plonai supjaustykite bulves ir pabalinkite verdančiame vandenyje minutes. Nusausinkite ir leiskite atvėsti. Į puodą pripilkite aliejaus ir įkaitinkite iki laipsnių. Pagardinkite prieskoniais ir apibarstykite žuvį miltais. Pamarkinkite žuvį tešloje ir įdėkite į puodą su aliejumi. Iškepus išimkite ir nusausinkite. Bulves kepkite kol paruoduos ir taps traškios. Sudėkite žuvį ir traškučius į lėkštę bei patiekite su padažu. Patiekite su daržo salotomis bei balzamiko papuošimu.
Pabaigai…
Maisto gaminimas namuose yra puikus būdas užtikrinti sveikesnius patiekalus ir kontroliuoti ingredientų kiekį.